ELEKTROMAGNETNO ORUŽJE

Žestok SUKOB dve moćne sile! RAZORNIM oružjem ih rasterali sa granice, vojnici bežali da spasu živote

Kina upotrebila novu vrstu oružja nad indijskim vojnicima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Zanimljivo je to što je SAD takođe razvio sličan tip oružja, međutim oni su ga povukli iz Avganistana zbog straha od političke osude, iako su vlasti tvrdile kako oružje ne krši međunarodne zakone.

Kineska vojska koristila je elektromagnetno oružje kako bi prisilila indijske vojske na povlačenje tokom sukoba na granici dve zemlje na Himalaji, tvrdi profesor za međunarodne studije Jin Canrong. Navedeno oružje može, prema njegovim rečima, skuhati ljudsko meso jer stvara iste uslove kao i mikrotalasna pećnica, što znači da zagreva sve na određenom području . No, u ovom slučaju vojnicima je samo pozlilo te su se morali povući.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na pomolu novi HLADNI rat: Hakeri moćnih zemalja napadaju farmaceutske kompanije širom sveta 

Jin je pohvalio kineske snage na ‘prekrasno’ izvedenoj vojnoj akciji koja je oterala indijske vojnike bez ijednog ispaljenog metka. Smatra se da je ovo prva poznata upotreba elektromagnetskog oružja na bojištu, prenosi Daily Mail. The Times pak navodi kako je oružje upotrebljeno krajem septembra. Podsećamo, dve nuklearne velesile sukobile su se na području na Himalaji koju obe zemlje svojataju. U sukobu je poginulo barem 20 indijskih vojnika, dok broj kineskih žrtava nije poznat. Smatra se kako je to bio najžešći sukob Indije i Kine u posljednjih 53 godine. Profesor Jin ispričao je svojim učenicima kako su neprijateljski vojnici počeli povraćati 15 minuta nakon što je oružje upotrijebljeno. – Nisu se mogli ustati, pa su počeli bježati. Tako smo ponovo uspostavili kontrolu nad teritorijem – objasnio je.

Smatra se da su kineske snage odlučile koristiti to oružje jer je bila previsoka nadmorska visina za borbu protiv tima tibetanskih alpinističkih snaga. Zanimljivo je to što je SAD također razvio sličan tip oružja, međutim oni su ga povukli iz Afganistana zbog straha od političke osude, iako su vlasti tvrdile kako oružje ne krši međunarodne zakone. Vijest o navodnom korištenju elektromagnetskog oružja dolazi u trenutku kad dvije zemlje pokušavaju diplomatskim putem smiriti tenzije na granici. U međuvremenu, oba dvije zemlje su poslale tisuće vojnika na granicu i pokušavaju doći do dogovora oko spornog područja.



Izvor: Večernji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar