UČESTALI NAPADI

Na pomolu novi HLADNI rat: Hakeri moćnih zemalja napadaju farmaceutske kompanije širom sveta

Hakeri iz Severne Koreje i Rusije napadaju farmaceutske kompanije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay / Omni Matryx

Hakeri koji rade za rusku i severnokorejsku vladu napali su više organizacija koje su uključene u lečenje kovid-19 i istraživanje vakcina širom sveta, saopštio je danas Majkrosoft.

Softverska kompanija navela je da je ruska grupa za hakovanje koja je dobila nadimak „Fensi Medved“ – zajedno sa parom severnokorejskih aktera koje je Majkrosoft nazvao „Cink“ i „Cerijum“ – umešana u nedavne pokušaje provale u mreže sedam farmaceutskih kompanija u Kanadi, Francuskoj, Indiji, Južnoj Koreji i SAD, prenosi Rojters.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Imaju sve PODATKE: Sve što radite na društvenim mrežama gledaju kineski HAKERI, da li sada shvatate? 

Prema Majkrosoftu, većina napadnutih organizacije bile su u procesu testiranja kovid-19 vakcina. Većina pokušaja provale nije uspela, ali je neutvrđeni broj uspeo, dodaje se.

Ruska ambasada u Vašingtonu – koja je više puta osporavala navode o umešanosti Rusije u digitalnu špijunažu – rekla je u e-poruci da svojim prethodnim demantijima „nema šta da doda“.

Predstavnik Severne Koreje pri Ujedinjenim nacijama nije odmah odgovorio na zahteve za komentar. Pjongjang je ranije negirao hakovanja u inostranstvu.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar