Korisni saveti za muškarce: 8 namirnica koje UBRZAVAJU rast BRADE i pospešuju njenu gustinu

Ishrana može da bude veoma značajan faktor za ovaj proces

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/wayhomestudio

Da li spadate u onu grupu muškaraca koja ima slabu i retku bradu, koja raste izuzetno sporo?

Ako želite da promenite imidž i da konačno imate muževnu bradu, vreme je da počnete da češće jedete određene namirnice.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Biotin, koji je vitamin B kompleksa, utiče na zdraviju kožu i kosu, pojačava muške hormone, a ima ga dosta u brojnim namirnicama.

Evo kojih 8 namirnica mogu da ubrzaju rast vaše brade i da joj pomognu da bude jača i gušća:

Jaja, Foto:Freepik/timolina

Jaja

Brojna istraživanja pokazala su da žumance pozitivno deluje na rast dlake, jer sadrže biotin i vitamin D, kao i nekoliko drugih vitamina i minerala. Generalno, jaja imaju sve što je potrebno za veću proizvodnju testosterona i biotina.

Karfiol

Sirovi karfiol sadrži preko 15 mikrograma biotina po porciji. Takođe, pomaže u apsorpciji drugih hranljivih sastojaka kada se jede uz drugu hranu.

Foto: Pixabay/pictavio

Bademi

Za međuobrok koji donosi snažan udar hranljivih sastojaka, bademi su najbolji izbor. Oni u bilo kom obliku u kom ih jedete zadržavaju svoje velike količine biotina.

Brazilski orasi

Poput badema i ostalih orašastih plodova, brazilski orašasti plodovi su posebno korisni za rast kose i brade. Ono što im to omogućava je visok sadržaj selena. U 100 grama brazilskih oraha nalazi se gotovo 2000 mikrograma selena, koji je neophodan za veći nivo testosterona.

Foto: Pixabay/doritous

Pomorandže

Za svakoga ko želi jaču i gušću bradu, pomorandže predstavljaju idealnu užinu. One sadrže vitamin C, vitamin A, biotin i vitamin B5.

Suvo grožđe

Suvo grožđe sadrži bor, još jedan mineral koji dokazano povećava nivo slobodnog testosterona u telu. Mnoga ispitivanja dokazala su da sastojci bora pomažu da kosa i brada bude jača i gušća, pa je zato poželjno da uključite ovu namirnicu u vašu svakodnevnu ishranu.

Foto: Pixabay/Free-Photos

Govedina

Govedina sadrži veliku količinu proteina, gvožđa, masnih kiselina i biotina. Neke vrste ovog mesa sadrže više ovih minerala i vitamina, poput goveđeg srca i jetre.

Slatki krompir (batat)

Zahvaljujući visokoj koncentraciji biotina, beta karotena i vitamina D, slatki krompir je još jedno povrće koje treba da konzumirate ako želiteda imate dužu i gušću bradu. Takođe, ova namirnica može da poboljša i izgled vaše kože.



Izvor: Objektiv.rs, body.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar