DOBRE VESTI

Oglasio se GLAVNI američki imunolog: “Prve vakcine krajem decembra ili početkom januara”

Iz Moderne su danas saopštili da su na dobrom putu da daju preliminarne podatke poslednje faze testiranja vakcine već sledećeg meseca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / Profimedia / White House / Zuma Press

Ukoliko sve prođe dobro, prve doze bezbedne i efikasne vakcine će biti dostupne visokorizičnim grupama u SAD krajem decembra ili eventualno početkom januara, saopštio je danas Entoni Fauči, vodeći američki imunolog.

Na osnovu projekcija glavnih kompanija Moderna i Fajzer, Amerikanci će “u nekom trenutku u decembru znati da li postoji efektivna vakcina ili ne”, dodao je Fauči.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Prvi uvid u vakcinu bi trebalo, nadam se, da imamo u narednih nekoliko nedelja”, rekao je on, a preneo Rojters.

Moderna i Fajzer su počeli finalnu fazu kliničkog testiranja krajem jula, kada su desetine hiljada ljudi učestvovale u tome.

Evropom hara DRUGAČIJA korona: Stručnjaci ovo nikada nisu videli, možda smo imali priliku da je obuzdamo

Iz Moderne su danas saopštili da su na dobrom putu da daju preliminarne podatke poslednje faze testiranja vakcine već sledećeg meseca.

Kompanija Fajzer, koja je trebalo da obelodani preliminarne podatke testiranja u oktobru, neće stići da ih objavi pre novembra, a to će se najverovatnije desiti kada se završe predsednički izbori 3. novembra.

NAJGORE BROJKE od početka pandemije u Evropi: Preko 10 miliona zaraženih koronom, u Španiji alarmantno

Podatke će prvo proveriti Agencija za hranu i lekove, kao i Centar za kontrolu i prevenciju bolest, pa će dati preporuku ko bi mogao da proizvede prvu dozu vakcina za širu upotrebu.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar