CRNI REKORD

NAJGORE BROJKE od početka pandemije u Evropi: Preko 10 miliona zaraženih koronom, u Španiji alarmantno

Ove nedelje je Evropa zabeležila najveću učestalost slučajeva Kovida-19 od početka pandemije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/_freakwave_

Evropa je danas prešla prag od 10 miliona slučajeva korona virusa, saopštio je regionalni direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge i istakao da je ove nedelje Evropa zabeležila najveću učestalost slučajeva Kovida-19 od početka pandemije, pošto je u proteklih sedam dana prijaveljeno 1,5 miliona obolelih.

– Ukupan broj potvrđenih slučajeva porastao je sa sedam na devet miliona za samo 14 dana, a danas, Evropa je premašila prag od 10 miliona slučajeva – rekao je Kluge na vanrednom sastanku ministara zdravlja evropskog regiona SZO posvećenom prognozama za zimu u vezi sa korona virusom za zimu u Kopenagenu, navodi se u saopštenju SZO.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je dodao da je veoma visok nivo učestalosti od više od 200 slučajeva na 100.000 stanovnika, u periodu od 14 dana, zabeležen u većini evropskih država.

Kluge je istakao da je broj hospitalizovanih porastao do nivoa kakav nije viđen na proleće, sa više od 10 hospitalizovanih na 100.000 stanovnika u trećini zemalja u Evropi.

On je dodao i da je naglo porasla stopa smrtnosti, navodeći da je zabeležen porast od 32 odsto širom Evrope prošle nedelje.

Još jedan CRNI DAN u Srbiji: Stigli su najnoviji podaci o koronavirusu

U Španiji je danas zabeležen rekordan broj novih slučajeva, njih 23.580, čime je ukupan broj obolelih dostigao 1.136.503, pokazuju danas objavljeni rezultati Ministarstva zdravlja te zemlje.

Prema tim podacima, preminulo je još 173 ljudi, što je blagi porast u odnosu na sredu, kada je registrovano 168 smrtnih slučajeva.

Oboren CRNI REKORD i u BiH: Skoro 2.000 novih slučajeva, ČAK 21 osoba UMRLA

Ipak, to je značajno manje od zabeleženog broja žrtava u utorak, kada je potvrđeno 267 smrtnih slučajeva.

Ukupno je u Španiji preminulo 35.639 ljudi od posledica korona virusa, prenosi Rojters.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar