Ne polazi vam za rukom da uspavate bebu? Isprobajte neki od ovih TRIKOVA

Svaki roditelj se susreo sa ovim problemom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepik

Plač bebe može biti pesma, ali i najveća noćna mora.

Skoro svaki roditelj zna kako je to kada beba ne može da zaspi i ne prestaje da plače.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bilo da se radi o novorođenčetu, ili bebi od godinu dana, hitno vam je neophodno rešenje.

Pokušajte sa nekim od ovih trikova za uspavljivanje.

Budite dosadni

Prestanite sa igrom i smejanjem kada dođe vreme za spavanje i pokažite svojoj bebi da bi trebalo da zaspi. Pogasite svetla, poželite bebi laku noć i potpuno se utišajte. Ako se dete probudi usred noći, nahranite ga, ukoliko to traži, ali nemojte sa njim razgovarati da se ne bi razbudilo. Umesto toga, vratite ga u krevet i u tišini mu pokažite da je noć vreme za spavanje.

Foto: Freepik/freepik

Uključite usisavač

Pored usisivača možete da pokušate i sa fenom za kosu, ili ventilatorom. Bebe uz zvuk tih uređaja zaspe sa lakoćom. Čim beba bude zaspala uglasite uređaj, da je ne bi navikli da spava isključivo uz taj zvuk.

Ohladite sobu

Većina roditelja se plaši da se beba ne prehladi ako spava u hladnoj sobi, pa je onda ugreju do te mere da se u njoj jedva diše, a to je potpuno pogrešno. Temperatura tela pada tokom spavanja, tako da nam pretopla soba nije potrebna tokom spavanja. Bebe su, zbog vrućine, nervozne, znoje se i stalno se bude i zato – ne preterujte sa grejanjem.

Foto: Freepik/freepik

Napustite sobu

Mnogim roditeljima je žao da bebu, u startu, ostave u sobi da spava sama i to je greška. Učite ih od malih nogu da spavaju sami. Bićete zahvalni sami sebi.

Držite se rutine

Kada je vreme za spavanje uvek se pridržavajte iste rutine. Ako vam odlazak na spavanje počinje sa kupanjem i pranjem zuba, neka uvek bude tako da bi dete znalo da je vreme za san. Ako detetu čitate knjigu pre spavanja, čitajte je tiho i uspavljujuće bez glasnih zvukova.



Izvor: Objektiv.rs, Avaz.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar