UŽAS

Nije mogao da PODNESE RASKID, pa iskasapio devojku! Dušanu iz Koceljeve preti 40 godina zatvora

Violeta J. je zverski ubijena u svojoj kući u Batalagama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Dušanu P. (35) osumnjičen za ubistvo devojke Foto: printscreen/facebook

Pred krivičnim većem Višeg suda u Šapcu nastavljeno je suđenje Dušanu P. (35) iz Koceljeve, koga Više javno tužilaštvo tereti za ubistvo bivše devojke Violete J. (19).

On je optužen za teško ubistvo iz člana 114. Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena doživotna robija, ali s obzirom da se zločin dogodio pre izmena zakonika, mogao bi da bude osuđen na maksimalno 40 godina zatvora.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dušan P. je uhapšen posle tragičnog događaja 13. oktobra prošle godine i od tada je u zatvoru, a u Višem sudu je do sada je održano nekoliko ročišta.

Danas su se na sudu pojavili patolog i neuropsihijatar, koji su, ostali pri iskazima koje su dali u istrazi.

– Temelj optužnice je stanovište psihijatra da je Violeta pretrpela višestruko veće duhovne patnje od uobičajenih koje žrtva trpi prilikom lišenja života, koje je izneo u istrazi i ponovio danas u sudnici. Patolog je ostao pri oceni da se radi o bolovima vrlo jakog intenziteta najmanje 10 minuta – navodi naš izvor.

Dušanu P. (35) Foto: printscreen/facebook

Psihijatrijsko veštačenje je okrenulo istragu u pravcu kvalifikovanja zločina kao teškog ubistva iz člana 114. umesto ubistva po članu 113. za koje je zaprećena znatno kraća zatvorska kazna, od 2 do 15 godina. Zbog toga je odbrana i danas zahtevala da se obavi novo psihijatrijsko veštačenje, što je sudsko veće odbilo, pa je za 29. oktobar zakazno novo ročište na kojem će tužilac i odbrana izneti završne reči i sud nakon toga doneti presudu.

Ubio sam Milovana jer mi je UNIŠTIO BRAK! Otkriven motiv zločina kod Osečine, osumnjičeni priznao sve

Bili u vezi godinu i po dana

Violeta J. je zverski ubijena u svojoj kući u Batalagama. Sa Dušanom je bila u vezi oko godinu i po dana i nekoliko dana pre zločina su raskinuli. On je tog dana svratio u kuću, a otac Dragiša i maćeha Ljiljana koji su znali za njihovu vezu su ga pustili da uđe i sačeka Violetu. Kada je ona došla otišli su u drugu sobu gde ju je napao nožem.

– Na njenom telu je bilo 39 uboda nožem, od kojih je 29 napadnih udaraca najviše u levom vratnom delu i glavi, a nekoliko na levoj strani leđa. Takođe imala je i sekotine na rukama koje je zadobila kada se branila od napadača – otkriva izvor.

Kada su otac i maćeha čuli jauke i zapomaganje otrčali su u sobu i zatekli Violetu oblivenu krvlju. Pokušali su da je spasu i svojim automobilom su krenuli da je prevezu do Doma zdravlja u Koceljevi. Sa njima se povezao i Dušan, koji je je seo na zadnje sedište.

Srbin smrskao lobanju ženi KAŠIKOM za cipele, VREĐALA ga: Dobio 7 godina zatvora, proteran iz Švajcarske

Izašao iz auta i otišao kući

Kada su stigli ispred Doma zdravlja, dok su roditelji iznosili Violetu iz automobila, Dušan je mirno, kao da se ništa nije dogodilo, izašao i otišao u pravcu svoje kuće.

Lekari nisu uspeli da spasu život devojke, a Dušan je nešto kasnije uhapšen kod svoje kuće, nakon što je, kako su preneli mediji, njegov otac pozvao stanicu milicije.

Violeta je sahranjena dva dana kasnije na seoskom groblju, a nekoliko dana posle tragedije kakva se ne pamti u selu, zaslugom fudbalera ovdašnjeg FK “Borac” u selu je osvanuo mural sa njenim likom i porukom “Živiš večno”.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar