TENDECIOZNO

Nisu znali gde idu: Ruski AVION otklonio pretnju na nebu, od kada OVA država provocira na taj način?

Britanski avion probao da priđe ruskoj granici, ali bezuspešno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Printscreen/ Youtube

Lovac Su-27 podigao se u vazduh zbog izviđačkog aviona RS-135 ratnog vazduhoplovstva Britanije koji se približavao granici Rusije iznad Crnog mora, saopštio je Nacionalni centar za kotrolu odbrane Ruske Federacije.

„Ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora otkrila su 16. septembra vazdušnu metu iznad neutralnih voda Crnog mora, koja se približavala državnoj granici Rusije“, navedeno je u saopštenju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako bi bila sprečena povreda ruske granice i detektovana vazdušna meta, u vazduh je podignut lovac Su-27 iz sastava dežurnih snaga PVO PVO Južnog vojnog okruga.

Oštrenje VELIKIH SILA: Rusi oterali američke avione sa neba, a ONI im brutalno rekli šta mogu da im urade 

Posada ruskog lovca približila se vazdušnoj meti na bezbednoj udaljenosti i identifikovala je kao strateški izviđački avion RS-135 vazduhoplovnih snaga Velike Britanije“, navedeno je u saopštenju.
Dodaje se da se ruski lovac uspešno vratio na matični aerodrom nakon što se strani avion okrenuo od pravca ruske granice.

Centar je naglasio da se čitav let lovca Su-27 odvijao strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora, kao i da povreda granice Rusije nije bila dozvoljena.



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar