RAZDOR I OPTUŽBE

Ne prestaje kuknjava u Prištini: Uklonjene TRI TAČKE sporazuma, zbog jedne nastao HAOS u delegaciji

Koha ditore piše da je Beograd uspeo da nametne svoje zahteve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Instagram

Uzajamno priznavanje, naziv “Republika Kosovo” i pitanje jezera Gazivode, tačke su koje su uključene, a kasnije uklonjene ili promenjene u sporazumu koji su predstavnicima Beograda i Prištine predstavili zvaničnici Bele kuće u Vašingtonu, piše prištinska ”Koha ditore”.

List iz komšiluka hvali Vučića: U Vašingtonu povukao POTEZ KARIJERE

Promena je usledila nakon što je Srbija odbila da potpiše dokument koji koristi naziv „Republika Kosovo i kojim je trebalo da se obaveže na „uzajamno priznanje“, navodi prištinski list.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Srbija je takođe uspela da nametne naziv pregovora u briselskom dijalogu, nazivajući ih pregovorima Beograda i Prištine, dodaje ”Koha”.

Kako prenosi Kosovo onlajn, u devetoj tački nacrta pominje se posvećenost strana da krenu ka uzajamnom priznavanju, ali je čak i ta tačka preformulisana u konačnom sporazumu.

Za Trampovu administraciju jedna stvar će biti PRIORITET: Grenel ućutkao one koji besne zbog sporazuma

Prištinski list podseća i da je na konferenciji za novinare posle potpisivanja predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao uklanjanje pomenutih tačaka velikom pobedom Srbije, dok Priština neprestano negira da je bilo promena u sporazumu.

Napetosti i sukobe u prištinskoj delegaciji stvorile su tačke u kojima se govori o jezeru Gazivode, navodi dalje ”Koha”.

Profesor fakulteta otkriva: Vučić ima sva ovlašćenja i prava da vodi pregovore i dijalog sa Prištinom

Izvori ”Kohe” kažu da je ovu tačku prihvatio premijer Avdulah Hoti, pa je iz tog razloga lider ABK Ramuš Haradinaj javno istupio protiv potpisivanja dokumenta.

Nakon što je Haradinaj zapretio napuštanjem koalicije, Hoti je zatražio da se ova tačka preformuliše u konačnom sporazumu.

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa to je negirao i nazvao izveštavanje prištinskih medija neistinitim.

Mustafa tvrdi da formulacija za Gazivode 4. septembra nije pretrpela nikakve izmene.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar