OŠTRO REAGOVAO

Za Trampovu administraciju jedna stvar će biti PRIORITET: Grenel ućutkao one koji besne zbog sporazuma

"Portparol Bele kuće za vreme Klintona je besan što su Kosovo i Srbija postigle dogovor o normalizaciji ekonomskih odnosa", istakao je Grenel

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Američki specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel naglasio je da će za administraciju predsednika Donalda Trampa Srbija i tzv. Kosovo nastaviti da budu prioritet.

Grenel je na svom Tviter profilu time odgovorio na tvit portparola Bele kuće u vreme Bila Klintona Džoa Lokharta, koji je napisao da je to što nema tekstova u američkim medijima o potpisivanju sporazuma između Begrada i Prištine u Vašingtonu zato – što ste vi to pogrešno predstavili i niko vam ne veruje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je naveo da Lokhart ne želi da se te dve strane dogovore, već da se, kako kaže “sukobi nastave”.

Grenel je rekao je da je Lokhart besan na to što su se Beograd i Priština složili da normalizuju ekonomsku saradnju i prebacio mu to što ih je Vašington tako dugo ignorisao.

Grenel pisao o Trampovoj “drugačijoj” diplomatiji i kritikovao američke medije

“Portparol Bele kuće za vreme Klintona je besan što su Kosovo i Srbija postigle dogovor o normalizaciji ekonomskih odnosa. On jasno želi da se konflikti nastave. Zašto je Vašington njih ignorisao tako dugo? Za Trampovu administraciju Srbija i Kosovo će nastaviti da budu prioritet”, napisao je Grenel Lokhartu.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar