PRIZNANJE IZ SARAJEVA

List iz komšiluka hvali Vučića: U Vašingtonu povukao POTEZ KARIJERE

Dnevni avaz analizirao sporazum sa Trampom i Albancima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izašao kao apsolutni pobednik posle potpisivanja sporazuma o ekonomskoj normalizaciji sa Prištinom u Beloj kući, piše danas sarajevski Dnevni avaz.

Profesor fakulteta otkriva: Vučić ima sva ovlašćenja i prava da vodi pregovore i dijalog sa Prištinom

“Beloj kući, celom Zapadu i regionu, pokazao se kao odgovoran, konstruktivan i zreo lider spreman na kompromise, a domaćoj javnosti kao beskompromisan borac protiv međunarodnog priznanja Kosova”, piše sarajevski dnevnik u analizi nakon potpisivanja vašingtonskog sporazuma.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ističe se da su rizici i štete koje je, eventualno, mogao imati svedeni na nulu, a prostor za njegov politički rast, nakon što je skinuo veliki teret, apsolutno je otvoren.

Grenel pisao o Trampovoj “drugačijoj” diplomatiji i kritikovao američke medije

“Vučić je u Vašingtonu prodao ono što je davno izgubljeno, a zauzvrat je, kada se naravno apostrofiraju botovske budalaštine na internetu, u najmanju ruku dobio legitimaciju kakvu nijedan lider niti država u regionu nisu imali poslednjih tridesetak godina”, navodi se u analizi na Avazovom portalu.

Vučić je, tvrde, bio dovoljno hrabar da, kako kako smtraju, “okrene leđa Moskvi i u Trampovoj avliji pristane na ono na šta nijedan raniji srpski lider nije smeo ni da pomisli”.

“I ne samo to. Relevantni izvori iz Vašingtona potvrđuju da će sporazum iz Ovalnog kabineta pratiti i značajno povećanje američke finansijske pomoći Srbiji i Kosovu, i to u više aspekata. Bivši šef diplomatije Kosova Petrit Seljimi je spominjao cifru od oko 13 milijardi američkih dolara koji će biti ubrizgani kako bi se oživela ekonomska saradnja i tako olakšala normalizacija odnosa”, piše sarajevski dnevnik.

Na izvestan način, kažu, Vučić je u Vašingtonu napravio “potez svoje političke karijere”.

Grenel pisao o Trampovoj “drugačijoj” diplomatiji i kritikovao američke medije

“Nema nikakvog razloga ni da Sarajevo to ne prizna. Tim pre što nijednog trenutka Vučić nije upao u trice i kučine koje su mu servirali iz Banjaluke. Možda iz ovoga treba izvući poruku i u Vučiću sada iskreno potražiti sagovornika za rešavanje i drugih regionalnih i međususedskih otvorenih pitanja”, smatra Avaz.

Cinični podsmeh internet-ratnika je, očito, najjača kritika koju će Vučić bez problema preživeti, piše list I dodaje da je ono što je, kako kažu, apsolutno jasno jeste da je Vučić bio daleko najviše izložen riziku kada je i pristao da uđe u Trampov vagon koji vodi ka normalizaciji odnosa “Srbije i Kosova”.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar