KAKVA IDEJA

Brzo, jednostavno i BEZ LJUŠTENJA: Jedna mama pokazala je najgenijalniji način da skuvate jaja (FOTO)

Idealno za salate i sendviče

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ katemangostar

Ukoliko ne spadate u grupu ljudi, koja u kuvanim jajima uživa od Uskrsa do Uskrsa, ovaj trik će vam sjajno polužiti kada poželite da ih spremite, ali vas mrzi da ih ljuštite.

Ovako pripremljena, idealna su kao dodatak u sendviču, ali i u salati.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, pomisao da prvo treba da ih kuvate, pa ohladite, a onda molite boga da se oljušte lako, jer, ruku na srce, nekad je to zaista prava gnjavaža, uglavnom nas tera da ih pripremimo na drugi način.

Naime, jedna mama je u Facebook grupi “Instant Pot Community”, koja se bavi kulinarstvom, podelila fenomenalan trik, koji će vam pomoći da jaja lakše skuvate, bez problema sa ljuštenjem.

Ona savetuje da pripremite vodu kao kada želite da skuvate jaja na tradicionalan način, ali dodajte i malo ulja.

A onda.. magija!

Foto: Freepik/ timolina

Tik pre nego što će da provri, polupajte jaja i “izručite” ih direktno unutra, gde ćete ih kuvati u vodi ali bez ljuske.

Potrebno je da se kuvaju oko 5 minuta i spremna su za dalju upotrebu – da li kao dodatak salati ili jelima.

Nećete dobiti njihov uobičajen oblik, ali će ukus ostati isti.

Ovaj trik je oduševio veliki broj ljudi koji su ga podelili čak 80 hiljada puta.

Uopšte nas ne iznenađuje zbog čega.

Victoria Craft-Stevens

Egg salad completely done in 12 1/2 minutes. NO peel eggs!! Started with room temp eggs. Then I put 2 cups of water in IP. (I have a 10 quart) turned on saute mode left trivet in while I sprayed…

Pokušajte i sami, a ako je ovo nešto što volite da jedete, zašto da ne probate i olakšate sebi posao.

Verujemo da su jaja na ovakav način idealna za ruske salate ili nadeve za sendviče.

Pišite u komentarima da li vam je uspeo ovaj trik.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar