Nema ništa gore nego kada vam kuvana jaja naprave haos u kuhinji, raspadnu se ili su previše tvrda… A poznata kuvarica Gizi Erskin, otkriva nekoliko saveta uz čiju pomoć će jaja biti savršena.
Izbor vode
Ako želite tvrdo kuvana jaja, njih stavite u hladnu vodu i čekajte da proključaju. Sa druge strane, ukoliko vas zanimaju meko kuvana jaja, njih stavljate tek kada voda proključa, i to odmah čim se pojave prvi mehurići koji najavljuju ključanje vode.
Vreme kuvanja
Idelano vreme za meko kuvana je oko četiri i po minuta, a za tvrdo kuvana, oko osam minuta.
Ništa bez soli
“Ne zaboravite, jaja su porozna, i obavezno ih kuvajte u slanoj vodi”, navodi Erskinova.
Frižider
Nikada ne kuvate jaja koja ste izvadili iz frižidera, već samo jaja koja su na sobnoj temperaturi.
Komentari (0)