Ceo život POGREŠNO kuvamo jaja, a samo 4 sitnice moramo da uradimo da bi bila SAVRŠENA

Idealna kuvana jaja je lako dobiti, samo morate da se pridržavate nekoliko pravila

Foto/Pixabay.com/congerdesign

Nema ništa gore nego kada vam kuvana jaja naprave haos u kuhinji, raspadnu se ili su previše tvrda… A poznata kuvarica Gizi Erskin, otkriva nekoliko saveta uz čiju pomoć će jaja biti savršena.

Izbor vode

Ako želite tvrdo kuvana jaja, njih stavite u hladnu vodu i čekajte da proključaju. Sa druge strane, ukoliko vas zanimaju meko kuvana jaja, njih stavljate tek kada voda proključa, i to odmah čim se pojave prvi mehurići koji najavljuju ključanje vode.

Vreme kuvanja

Idelano vreme za meko kuvana je oko četiri i po minuta, a za tvrdo kuvana, oko osam minuta.

Foto/Pixabay.com/Karl Allen Lugmayer

Ništa bez soli

“Ne zaboravite, jaja su porozna, i obavezno ih kuvajte u slanoj vodi”, navodi Erskinova.

Frižider

Nikada ne kuvate jaja koja ste izvadili iz frižidera, već samo jaja koja su na sobnoj temperaturi.

 

Izvor: Objektiv.rs, , mirror.co.uk

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar