Ne bacajte LUBENICU zato što nije dovoljno slatka! Uzmite malo SOLI i isprobajte jednostavan trik

Stručnjaci za hranu tvrde da ovaj postupak zaista deluje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/ponce_photography

So je jedan od osnovnih kuhinjskih začina.

Nije baš najzdravija, ali je često neophodna.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, osim da hranu učini slanijom, so ima još neke namene.

U slučaju da ste kući doneli lubenicu i spremili se da je sočno pojedete, ali se ispostavilo da baš i nije najslađa, sve što treba da uradite jeste da je posolite.

Ne znamo da li ste znali, ali so je odlična za neutralizaciju gorčine, piše Mashed.

Barb Staki, stručnjak koji se bavi poboljšanjem hrane ima odličnu teoriju u vezi sa ovim dejstvom soli.

Foto/Pixabay/Bru-nO

“Lubenica ima tri elementa ukusa: slatki, kiseo i gorak, a gorčina može da utiče na slatkoću lubenice. Dovoljan je prstohvat soli, kojim ćete posuti lubenicu, i ona će osloboditi slatkoću i suzbiti gorčinu”, kaže Barb.

I zato, sledeći put kada budete pomislili da bacite lubenicu, samo zato što nije dovoljno slatka, isprobajte ovaj trik. U najgorem slučaju, može da ne uspe.



Izvor: Objektiv.rs, mashed.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar