Ostanite što duže PREPLANULI: 3 najdelotvornija prirodna ULJA za zdraviju kožu i bronzani ten

Bogati su vitaminima i mineralima koji utiču na to da koža bude tamnija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Freepik/senivpetro

Ukoliko ste, bez obzira na sva ograničenja, odlučili da ovog leta, po svaku cenu, imate savršeno preplanuli ten, dobro je da znate kako to možete da pospešite.

Naime, poznato je da određeni vitamini, kao što su A, D, C i beta karoten, utiču na to da koža bude tamija i zdravija, a sem u hrani, ovih vitamina možemo da nađemo i u mnogim uljima koja se koriste u ovu svrhu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predstavljamo vam tri najefikasnija ulja, koja će biti melem za vašu kožu, ako vam je cilj da ovog leta pocrnite!

Maslinovo ulje

Foto/Freepik/freepik

Hidratantni minerali koji hidriraju i vlaže ćelije kože čineći je zdravom, mekom i glatkom su jedan od glavnih sastojaka maslinovog ulja. Ovo ulje je dobro koristiti kako spolja, tako i iznutra. Maslinovo ulje privlači sunčevu toplotu i daje izraziti sjaj koži, što ga čini jednim od najboljih prirodnih rešenja za potanjivanje sa dugotrajnim rezultatima, prenosi portal Ona.

Vrlo je bitno da ono ne sadrži štetne hemijske sastojke , koje ponekad možete da nađete u nekvalitetnim kozmetičkim proizvodima za sunčanje. Lekovita svojstva koje sadrži, sprečavaju da dođe do pojave bilo kakve vrste vrste osipa i iritacija. Pošto je to jednostavan i uobičajeni kuhinjski sastojak, maslinovo ulje je lako dostupno i prilično jeftino. Slobodno ga možete koristiti bez straha od nekih neželjenih dejstava.

Kokosovo ulje

Foto/Freepik/freepik

Ulje kokosa predstavlja prirodnu zaštitu. Ima prirodna antimikrobna, antibakterijska i antigljivična svojstva, koja detoksifikuju spoljašnje slojeve kože. Tako može da se izbegne štetna hemijska reakcija koju ti toksini mogu imati ako su izloženi sunčevim UV zracima. Mnogi losioni za sunčanje u svojim formulama sadrže kokosovo ulje koje ima neverovatnu sposobnost lečenja.

Kokosovo ulje sprečava štetno dejstvo UV zračenja od sunca. Bitan razlog zašto je tako delotvorno u zaštiti kože su njegova antioksidativna svojstva, koja pomažu u sprečavanju “gorenja” i oksidativnih oštećenja koje podstiču rak kože. Često se dešava da se od sunca ili znoja pojave bubuljice po telu, koje uz pomoć ovog delotvornog ulja mogu lako da se uklone.

Orahovo ulje

Foto/Pixabay/Profsvt71

Orahovo ulje je izuzetno bogato jedinjenjima koja reaguju sa keratin proteinima. Ona podstiču formiranje obojenog pigmenta na tvojoj koži i pomažu da dobijete predivan, preplanuli ten kome je zaista teško odoleti. Takođe, ovo ulje je bogato vitaminima B1, B2 I B3 i E, koji sprečavaju prerano starenje kože, a poznato je da previše izlaganja sunčevoj svetlosti može da ubrza taj proces. Za bronzani ten je dovoljna jedna bočica orahovog ulja, koje je dosta jeftinije od skupih krema sa UV faktorom, a efikasnije je!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar