Poslastica za ljubitelje književnosti: Festival “Krokodil” se održava krajem leta

Ove godine u drugačijem izdanju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash/Timothy I Brock

Dvanaesto izdanje književnog festivala KROKODIL biće održano 28, 29. i 30. avgusta pod simboličnim nazivom “Remake / Remodel”.

Uskoro nova knjiga Elene Ferante: Naratorka audio verzije će biti oskarovka Marisa Tomej

Kao i svake godine, i tokom ovog izdanja, na amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije smenjivaće se čitanja, sofa intervjui, online uključenja i video-projekcije, koje će biti prenošene i onlajn zbog ograničenog broja posetilaca.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Festival s ponosom predstavlja vrhunsku selekciju od dvadesetak istaknutih regionalnih pesnikinja i proznih spisateljica, jer na lokalnoj i regionalnoj književnoj sceni upravo one već nekoliko godina donose te preko potrebne, pre svega senzibilitetske promene”, porućuju organizatori.

U petak 28. avgusta od 20 sati, tokom prve večeri festivala, predstaviće se autorke iz Srbije i regiona kao što su Lana Bastašić, Lejla Kalamujić, Radmila Petrović, Adelina Teršani, Ana Vučković i Milica Vučković. Putem video linka uključiće se Maša Kolanović, Suzana Tratnik i Olja Savičević Ivančević.

Druge večeri festivala od 20 sati predstaviće se Magdalena Blažević, Rumena Bužarovska, Jasna Dimitrijević, Senka Marić, Maša Seničić i Tanja Stupar Trifunović. Putem video linka uključiće se Luiza Buharova, Monika Herceg i Svetlana Slapšak.

Veliki uspeh: Tursko-srpski film “Potencijalni kandidat” osvojio tri nagrade u Istanbulu

Četvrtu godinu zaredom, festival KROKODIL ima i humanitarni karakter. Ove godine prikupljaće se sredstva za pomoć onima koji su, nakon razorne eksplozije u glavnom gradu Libana, ostali bez elementarnih životnih uslova. U skladu s epidemiološkom situacijom, broj posetilaca biće ograničen, te je potrebno unapred se prijaviti na [email protected] .Celokupan program biće prenošen i uživo na Jutjub kanalu i Fejsbuk stranici, kao i na zvaničnom sajtu.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar