Dobili ste napad MIGRENE na poslu? Ne paničite! Postoje načini da ublažite BOL

Samo mirno i staloženo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepik

Migrene su česta pojava.

I oni koji su imali “posla” sa njima znaju koliko umeju da budu nepodnošljive.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I, naravno, nikada ne znate kada će vam se dogoditi.

U slučaju da vas “uhvati” na poslu, a niste u mogućnosti da odete kući, postoji nekoliko stvari koje biste mogli da isprobate kako biste lakše preživeli dan i sprečili da bol eskalira.

Foto/Freepik/yanalya

1. Reagujte

Kada osećate dolazak migrene, odmah reagujte, jer što pre odgovorite to ćete je pre i prekinuti. Uzmite analgetik što pre, a zatim odvojite nekoliko minuta da prošetate, ili malo odmorite, pre nego što lek počne da deluje, piše Huffington Post

2. Prilagodite se

Potrudite se da se prilagodite okruženju da biste se što pre oporavili. Ako je moguće, prigušite svetla (i u kancelariji i na ekranu računara), utišajte zvuk zvona na mobilnom telefonu i zatvorite vrata kancelarije (ako možete), da biste smanjili iritacije koje dolaze spolja.

Foto/Freepik/freepik

3. Postavite prioritete

Dok imate migrenu, vaša koncentracija i produktivnost će verovatno biti prilično smanjeni. Identifikujte najvažnije dnevne zadatke i pokušajte da dogovorite da ih obavi neko drugi ili odložite rok za neki drugi dan. Čuvajte energiju za stvari koje pod obavezno morate da obavite, a zatim ih obavite što pre i što bolje. I zapamtite, ovo nije trenutak u kojem možete da očekujete savršene rezultate.

4. Hidrirajte se

Dehidracija može da prouzrokuje ili intenzivira migrenu, pa se potrudite da vam flašica sa vodom uvek bude blizu ruke i redovno je pijte. Čak i mali gutljaji tokom dana puno znače.

Foto/Freepik/timolina

5. Jedite

Ako ste nedavno preskočili obrok, znajte da bi glad mogla da bude okidač za pojavu migrene i da bi hrana mogla da ublaži bolove. Čak i ako glad nije neizdrživa, mali, lako probavljivi obroci ili međuobroci tokom dana će održati vašu energiju na nivou i spasiti vas slabosti.

6. Oporavite se

Jednom kada migrena bude prošla, pružite sebi dovoljno vremena da se oporavite. “Migrenski mamurluk” predstavlja poslednju fazu migrene i zaista postoji (čega možete biti bolno svesni). Dugotrajnoj iscrpljenosti, slabosti i glavobolji je potrebno vreme da bi u potpunosti prošli. Postepeno se vratite poslu.

Foto/Freepik/diana.grytsku

7. Sprečite

Prevencija je najjači i najdelotvorniji način da eliminišete migrenu. Naučite šta vam najviše prija od jela da biste sprečili migrenu i koji su eventualni okidači, a zatim osmislite plan kako da eliminišete sve potencijalne pretnje, da bi šansa za migrenin dolazak bila minimalna od samog početka.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar