Posle košarke pravo u voćnjake: Drobnjak ima NOVO ZANIMANJE i želi da ponovi velike uspehe

Pre sedam godina počeo je da se bavi proizvodnjom rakije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/euroleague.net

Predrag Drobnjak je čovek koji je uradio mnogo toga u košarci, a pre sedam godina je počeo da se bavi voćarstvom i prozvdnjom rakije.

On je otkrio u razgovoru za ‘Plodnu zemlju’ otkrio kako je počeo da se bavi ovim lepim zanimanjem u  šumadijskom selu Natalinci blizu Topole gde se nalazi njegovo imanje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Poznanik koji je radio za firmu koja se bavila voćarstvom, odnosno uzgojem jabuka, povezao me je sa proizvođačima iz Bolzana na severu Italije, koji su najveći uzgajivači jabuka u Evropi, između 20 do 25 odsto evropskog tržišta pripada njima. Priča me je zaintrigirala i otišao sam u Italiju da posetim tu regiju. Bio sam impresioniran. Sve mi se dopalo, od pristupa, načina rada. Obilazeći jabučare, imao sam priliku da se upoznam i sa jednim proizvođačem kruške koji je uticao da se opredelim za to voće”, rekao je Drobnjak.

Rakija mu se zove “Pirum”, a kako kaže proslavljeni reprezentativac za sada su kupci ugostiteljski objekti i pojedinci.

“Ova kruškovača je potpuno nešto novo na našem tržištu. Ne planiram da bude u slobodnoj prodaji, već da se naručuje putem sajta. Koliki bude rod kruške, toliko će biti i rakije, a proizvodnja je limitirana. Ove godine od prošlogodišnjeg prinosa dobili smo 4.800 flaša. Tačan broj boca uvek će biti na sajtu, da se zna koliko se proizvodi, a to će dati i na ekskluzivi piću, za koje slobodno mogu da kažem da će biti konjak od kruške”, otkrio je Drobnjak.

Drobnjak je krenuo sličnim putem “u njivu”, odnosno voće otišli kao i njegove kolege Uroš Tripković, Darko Miličić, Nenad Krstić, Duško Savanović.

Legendarni Medžik Džonson stigao u Split JAHTOM: Ljudi fascinirani, dugačka je čak 86 METARA! (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar