Koliko vremena parovi provode ODVOJENO i da li je to dobro za njihovu vezu?

Pokušajte da se odvojite – idite bez partnera u grad, u šoping, kod porodice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/himanshugunarathne

Kao što možete da pretpostavite – činjenica da se nikada ne odvajate jedno od drugog siguran je znak da provodite previše vremena zajedno.

Možda radite u istoj firmi, ili oboje radite od kuće, možda imate iste hobije, zajedničke prijatelje. U ovakvoj vezi u kojoj ne postoji predah, često dođe do razlaza, a da ni ne znate zašto se to deslilo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pokušajte da se odvojite – idite bez partnera u grad, u šoping, kod porodice. To kratko vreme koje ćete provesti odvojeno može blagotvorno da deluje na vašu vezu.

Mnogi tvrde da parovi treba da paze da ne provode previše vremena zajedno, jer će to dovesti do “hlađenja” i izgubiće se strast, koja je toliko potrebna da jednu vezu održi u životu. Stručnjaci za veze kažu da je tajna stabilnog odnosa u odvojenom vremenu koje partneri provode, a učesnici jedne ankete se slažu.

Foto/Pexels.com/Andrea Piacquadio

Anketa koju prenosi britanski “San” obuhvatila je više od 2.000 ljudi, a oni su izjavili da je idealno provesti pet dana mesečno odvojeno od partnera, kako biste se uželeli jedno drugoga. “Odvojeno vreme je važno kao i zajednički provedeno, jer nas ono navodi da ponovo shvatjimo koliko volimo da budemo sa svojom drugom polovinom,” navode autori ankete.

Nakon odvojenog perioda, želja za razgovorom, ali i razmenjivanjem nežnosti sa prtnerom bila je primetno veća.

Foto/Pixabay

Anketa je obuhvatila ljude koji rade u mestu u kojem ne žive, ili koji su zbog posla često putovali, a koji su svoje veze opisali kao izuzetno srećne i harmonične. Ova ideja će vas pomalo šokirati, ali srećni parovi često provode vreme odvojeno. Nisu posesivni, ne vole kontrolu i žive bez trunke ljubomore.

Odvojeni prijatelji i druženja divni su isto koliko i zajednički.

Foto/Pixabay/Free-Photos

Odgovor na pitanje koliko parovi treba da budu odvojeni, u stvari zavisi od para do para. Najvažniji je dogovor između partnera, odnosno supružnika, a percepcija da ste bili dovoljno sami važnija je od broja sati. Čak i ako parovi provode veoma malo vremena odvojeni ili pak veoma mnogo, to nije problem ako je to ono što oboje žele.

Međutim, ako partneri imaju različite perspektive, količina razdvojenosti može da bude izvor sukoba. Zato je, kao i u svim drugim situacijama, ključno razgovarati i dogovarati se. Kada je u pitanju korišćenje vremena, na kraju dana bitni su ravnoteža i kompromis. Kvalitetu braka doprinosi vreme provedeno u paru, s prijateljima i članovima porodice, ali i odvojeno.

Foto/Pixabay/MirceaIancu_CandidShots

Ako u vašoj vezi ili braku nedostaje ravnoteže, razgovarajte i pregovarajte s partnerom kako biste zajedničkim snagama došli do najboljeg rešenja.

Malo nedostajanja je zdravo. Ako ga volite, volećete ga koliko god daleko da je, a uživanje u ponovnom sastanku će vam omogućiti da se prisetitie nekih starih zaboravljenih osećanja, kada ste se nalazili dva puta nedeljno ili još uvek niste živeli zajedno.

Foto/Pixabay/1475341

S druge strane, ako igrom slučaja jako često morate biti razdvojeni, osećaj nedostajanja može da iščili. Potrudite se da napravite dobar balans kako bi vam svaki ponovni sastanak bio osveženje!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar