Carinici sprečili šverc narkotika: Droga u kutiji sa žvakama, paklici cigareta i među kozmetikom (FOTO)

Putnici su tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje sem ličnog prtljaga

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Uprava carina

Carinici na Gradini svakodnevno se susreću sa pokušajima putnika da manje količine droge ilegalno prenesu preko granice sakrivene tamo gde bi ih retko ko očekivao.

Jedan takav slučaj zabeležen je 30. jula 2020. godine na izlaznoj strani ovog prelaza kada je otkriveno da 41-godišnji turski državljanin kokain i marihuanu pokušava da prokrijumčari u kutiji sa žvakama i paklici cigareta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Slučaj je otkriven kada je tokom detaljnog pregleda audija nemačke registracije na red došla pregrada za dokumenta i sitnice pored menjača.

U njoj su carinici najpre pronašli paketić marihuane, sakriven u paklici pored nekoliko cigareta.

Potom je na pomenutom mestu pronađena i kutijica žvakaćih guma, u kojoj su bila i četiri paketića kokaina uvijenog u aluminijumsku foliju.

Prethodnog dana, takođe na izlazu prelaza Gradina, za detaljan pregled odvojen je BMW X5 sa privremenim tablicama Austrije.

Njime su ka svojoj zemlji putovala dvojica turskih državljana, 32-godišnji vozač i njegov 24-godišnji saputnik.

Bez obzira što su tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje sem ličnog prtljaga, prvo je u ličnoj torbici vozača pronađen jedan grumen presovanog hašiša.

Daljim pregledom je i u koferu sa njegovim ličnim stvarima, u torbici među sredstvima za ličnu higijenu, pronađen još jedan veći grumen istog narkotika.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar