Očistite posuđe, otpušite cevi… 5 kućnih trikova za koje vam treba samo KUHINJSKA SO (VIDEO)

Veoma originalni saveti koji će vam olakšati život

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/ Bru-nO

Kuhinjska so može da bude korisna za svaku vrstu hrane, ali isto tako može da bude i više nego korisna za neke kućne probleme!

Zbog svog hemijskog sastava, so je fenomenalna za čišćenje različitih površina.

Predstavljamo vam 5 kućnih hakova sa kuhinjskom soli, koji će vam olakšati život.

Hak 1: So možete da iskoristite da očistite vašu peglu! Samo će vam trebati flis papir, koji ćete staviti na dasku i preko kojeg treba da pospete nešto soli, a onda uključenom peglom da prelazite preko površine.

Hak 2: Da biste očistili sunđer na kome se nakupila hrana, sve što treba da uradite je da ga uronite u činiju sa slanom vodom, dobro ga natopite, iscedite i biće kao nov.

Hak 3: Uz pomoć soli možete i da pročistite cevi ispod vaše sudopere, kako vam se ona ne bi zapušavala. Pospite veću količinu soli u otvor na sudoperi, dodajte sirće, ostavite nekoliko minuta da odstoji i onda pustite mlaz tople vode.

Hak 4: Bakarne posude se najbolje čiste uz pomoć soli. Stavite so na krišku limuna i jednostavno istrljajte vaše posuđe.

Hak 5: Ako vam je jaje ispalo na pod, samo sipajte so po njemu, kako se ne bi razlivalo i kako biste lakše pokupili prljavštinu. Samo uzmite ubrus i videćete da se pod mnogo lakše čisti na ovaj način.

Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar