Ovo su uslovi zatvora u kome će boraviti ROMANA: FRIZERSKI salon, teretana i čak dve posete dnevno (FOTO)

Centar ima program aktivnosti osmišljenih da poboljšaju lični razvoj i samopoštovanje

foto:ScreenShot/Youtube

Pevačica Romana Panić uhapšena je u Australiji i osuđena na 12 meseci zatvorske kazne nakon što je uhvaćena u pljačkanju bankomata zajedno sa svojim partnerom Filipom Mrkajićem.

Zatvor u kome će poznata pevačici služiti svoju kaznu nalazi se u gradu Brizbejnu u državi Kvinslend.

Ovo je jedini centar za prihvat, procenu i smeštanje prestupnica na jugu Kvinslenda. Centar ima strukturirani dnevni program koji se sastoji od programa obrazovanja i stručnog usavršavanja koji pružaju mogućnosti za rešavanje problema ponašanja i sveobuhvatnog spektra aktivnosti osmišljenih da poboljšaju lični razvoj i samopoštovanje.

Na sajtu ženskog popravnog centra u kojem se nalazi Panićeva piše da se zalažu za poštovanje ljudskih prava i da je u skladu s tim i napravljen zatvor. To znači da su zatvorenicama obezbeđeni pristojni uslovi, poput ćelija u kojima borave najviše dve robijašice, ali su skromno opremljene.

foto:ScreenShot/GoogleMaps
foto:ScreenShot/GoogleMaps

Zatvorenice ovde borave tokom noći, dok su im preko dana na raspolaganju zajedničke prostorije, kuhinja, dnevni boravak sa velikim televizorom, kantina za ručanje, biblioteka, a imaju mogućnost i da treniraju u teretani, kao i da jedna drugoj sređuju frizure i rade ostale kozmetičke tretmane u salonu za ulepšavanje.

Poštujući zakone, zatvor je dozvolio posete u dva navrata tokom dana po sat vremena. Svi stariji od 18 godina koji žele da nekog posete moraju da se najave, nakon čega treba da dođu u korekcioni centar pola sata ranije, radi pretresa, a posetiocima je organizovan prevoz autobusom do zatvora.

Pored žena koje su napravile zakonske prekršaje, u ovom centru smešteni su i migranti koji čekaju transport do druge zemlje.

Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar