Hrvata BEZ MASKE izvukli iz voza i oborili na zemlju pred uplakanim detetom (VIDEO)

Zagrebačka policija je potvrdila da su primili dojavu o incidentu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Facebook/printscreen

U subotu prepodne voz pola sata nije kretao sa zagrebačke glavne stanice jer je jedan putnik odbio da stavi masku. Putnici su negodovali, a onda je stigla policija i intervenisala, iako je bio sa malim detetom

“Muškarac je odbio da stavi masku u vozu, a bio je sa detetom koje takođe nije imalo masku. Policija je intervenisala i iznela ga iz voza, dok je jedna žena držala dete”, ispričao je očevidac mučne situacije koja se desila jutros na zagrebačkoj železničkoj stanici.

“Rekao je da nošenje maski nije propisano zakonom i da je njegova volja hoće li je nositi ili ne. Dečak je bio na biciklu bez pedala, vozio se po vagonu, potom ga je prihvatila nepoznata gospođa, a kasnije je počeo da plače kad je video šta se događa”, ispričao je drugi očevidac koji je i snimio trenutak hapšenja.

Kako su saopštili putnici, voz se kretao na relaciji Dugo Selo – Harmica, a više od pola sata je u startu kasnio zbog putnika s kojim su isprva strpljivo razgovarali radnici železnice, a potom je morala da interveniše i policija.

“Muškarac je stavio masku tek nakon što je došla policija, međutim, tada je već eskalirala situacija i nisu ga pustili da nastavi putovanje. Putnici su bili ogorčeni na njega, jer se u samom startu kasnilo s polaskom”, rekao je jedan od očevidaca.

Na snimku se vidi kako nepoznata gospođa pridržava dete dok trojica policajaca izbacuju i smiruju muškarca. Na kraju muškarcu jedan od putnika ironično dobacuje: “Bravo tata”.

Zagrebačka policija je potvrdila da su primili dojavu o incidentu i da je čoveka policija odvela u službene prostorije. Pustiće ga nakon što mu napišu prekršajnu prijavu.

Prema neslužbenim informacijama, muškarac je priveden po šestom i sedmom članu “Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”. Prema šestom članu, muškarac je priveden za naročito drsko ponašanje i narušavanje mira građana, a prema 17. članu, priveden je zbog omalovažavanja i vređanja policajaca za vreme njihovog radnog vremena.



Izvor: 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar