“Dragi moj, ovo moraš da znaš”: Otac zatvorenik saznao da je i sin “pao”, pa mu napisao POTRESNO pismo

Iskupljivanje, čišćenje i spoznaja ne dolaze kada se izađe iz ovog prostora, već kad se uđe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Free-Photos

Robert Barton nalazi se u zatvoru već 24 godine. Presuda je bila od 30 godina do doživotne robije. Gledao je da ne pravi nikakve probleme, žalio se na presudu, i dalje čeka na makar uslovnu slobodu.

Jednog popodneva dobio je obaveštenje da mu je i sin u zatvoru, što ga je slomilo. Nadu je zamenio očaj. Beznađe. Sve vreme živeo je u ubeđenju da će bar sin izbeći njegov put. Tako je i delovalo do pre neku godinu. Ali ne vredi. Većina dece kad-tad krenu sličnim putevima kao roditelji.

Nakon što je saznao da je sin “zaglavio” na duže u istom zatvoru, a zbog koronavirusa odvojeni su na spratovima, Robert je rešio da mu napiše pismo:

“Dragi sine moj,

Običaj je da sa vama provodimo Dan očeva, ali ti i ja to nismo radili. Izvini. Baš kao što to ni ja nisam doživeo nikad, jer nisam imao svog oca. Zakleo sam se da ću biti tu za tebe, ali nisam. Izneverio sam te. Taman kad smo pronašli bez telefona i stakla između nas, ti si u zatvoru. A još i zbog koronavirusa ne možemo da budemo zajedno. Ja sam testiran, pozitivan sam. Zato ti pišem pismo, da nekako pokušamo da ostvarimo vezu otac-sin prvi put u životu.

Foto: Pixabay/stokpic

Kada mi je tvoja baka rekla da su te uhapsili, potpuno me sve slomilo. Ona krivi sebe, a ne treba. Očito je s tobom prošla isto kao sa mnom kada sam imao 16 godina. Ovog puta mogu da razumem njenu bol. Već sam joj se izvinio, a sad želim i tebi. Morao sam da budem uz tebe. Majka i baka nisu bile dužne same da te podižu. Kad si napravljen, bio sam samo dete, nezreli momak koji se samo pravio da je odrastao. Nisam razumeo kakve sam odluke donosio. Želeo sam kao dečak da i sam upoznam oca. Tražio sam ga, napadao majku što mi brani da ga viđam. Na kraju sam se i uverio da me ne želi. Bio je narkoman i diler. Razočarao sam se. Umesto da sam naučio iz njegovih odluka, krenuo sam istim putem, pun revolta u sebi.

U zatvor sam došao zbog ubistva. Nije važno kako i zašto i da li sam kriv. Bio sam u autu, pištolj je opalio, čovek je umro. To se desilo kada je tvoja majka bila trudna. Sećam se prvog momenta kad sam te video. Bila je to ljubav na prvi pogled. Rasplakao sam se. Gledao sam te iz hodnika dok si ležao u njenom naručju, budući da te je donela u zatvor da te vidim. Kad si napunio 8 godina, sud te zvanično dodelio mojoj majci, tvojoj baki. Bila je to dobra odluka, jer je tvoja majka isto pravila neke jako velike greške u životu. Baka te je lepo podizala, ali sad shvatam koliko sam ti ja bio potreban.

Sećam se kad si mi prvi put preko stakla u zatvoru rekao da mrziš ljude. Sada i to razumem. Bio si besan zbog mene. Nisi imao muškarca u životu kojeg bi poštovao. Ti i ja smo slični, sine. I ti si želeo da te poštuju u kraju, da budeš glavni kao ja što sam želeo. Želeo si svu slobodu u odlukama. Potpuno sam te izneverio. Sad kad smo obojica ovde na istom mestu, ponovo ne mogu da ti pomognem. Tu smo pod istim krovom, a kao da nismo. Želim da me naučiš kako da budem bolji otac. Znam da ovde mogu da i ja utičem na tebe da budeš bolji i da znaš odakle ti preti opasnost. Svi pravimo greške, ali važno je da naučimo nešto iz njih. Znam da si sada ljut, ali otvori srce, molim te. Pametan si, jak, pošten, principijelan. Iskoristi ovo vreme ovde da sebe upoznaš, da znaš šta želiš od života. Iskupljivanje, čišćenje i spoznaja ne dolaze onog dana kad izađeš iz zatvora, već kad uđeš u njega.

Ljubi te otac”, napisao je Robert Barton.

Rodila Anastasiju i počela da kolje: Ovoj ženi porođaj je pomutio um – ubijala SAMO DEVOJKE, pila im krv!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar