Stručnjaci tvrde: Na OVAJ DAN žene doživljavaju najjači orgazam

U istraživanju su učestvovale žene od 18 do 35 godina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Iako je sve što ima veze sa seksom krajnje individualna stvar, i zavisi od mnogo faktora, stručnjaci tvrde da, kada se radi o ženama, ipak postoji jedan dan tokom kojeg doživljavaju najjači orgazam.

Iako zvuči misteriozno, objašnjenje je prilično logično, a studija u kojoj su učestvovale dame od 18 do 35 godina starosti, je pokazala da je “D dan”, u stvari 14. dan menstrualnog ciklusa.

Naučnici su uz pomoć ultrazvuka merili protok krvi do klitorisa, i utvrdili da se upravo na polovini normalnog ciklusa od 28 dana, klitoris povećava za čak 15 do 20 odsto!

Ovaj dan se poklapa i sa ovulacijom, a anketirane dame su opisale da su tokom 14. dana lakše dolazile do orgazma, kao i da je on bio znatno višeg inteziteta nego drugim danima.

Foto/Pexels.com/ Ana Maria Moroz

“Oko 14. dana ciklusa, hormoni, progesteron, estrogen i testosteron su na najvišem nivou. Progesteron i testosteron pozitivno utiču na libido, a estrogen pomaže da se lakše doće do seksualnog uzbuđenja. Prema tome, povećanje klitorisa je najverovatnije posledica povišenog nivoa hormona”, objasnio je ginekolog Kim Langdon.



Izvor: Objektiv.rs, popsugar.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar