Evo kada će se u Beogradu održati Međunarodni festival dokumentarnog filma

Festival će se održati na nekoliko lokacija širom Beograda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash/Jeremy Yap

Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs, koji je ove godine odložen zbog pandemije korona virusa, umesto u maju biće održan od 3. do 10. septembra na nekoliko lokacija u Beogradu, najavili su organizatori.

Najbolje uloge Morgana Frimana: Bog među glumcima

 

Pored filma “Govori da bih te video” koji će otvoriti ovogodišnji Beldocs nakon uspešnih nastupa na festivalima IDFA, Dok.fest Minhen i Doc Fortnight u Njujorškom muzeju MoMA, na programu Beldocsa naći će se i drugi najznačajniji ovogodišnji naslovi dokumentarnog filma. Na repertoaru će biti ostvarenja “Za Samu” Vad Al-Kateab i Edvarda Votsa i “Pećina” Ferasa Fajada, koji su bili nominovani za Oskara.

Uz njih su i “Nestanak moje majke” Benjamina Barezea, nominovan za “evropskog Oskara”, “Radovi i dani” (Taoko Šiođiri u slivu Šiotani) K.V Vintera i Andersa Edstrema, dobitnik glavne nagrade novog programa Berlinalea Encounters, “Besmrtna” Ksenije Okhapkine, dobitnik nagrade za najbolji dokumentarni film festivala u Karlovim Varima, “Godina otkrića” Luisa Ljopeza Karaska, dobitnika nagrade Tigar festivala u Roterdamu, “Zemlja je plava kao pomorandža” Irine Cilik, koji je ovenčan nagradom za najbolju režiju u selekciji svetskih dokumentaraca festivala Sandens.

U festivalskom programu biće prikazano preko 120 dokumentarnih filmova i VR/AR sadržaja.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar