Tradicionalni LIMONČELO: Naoružajte se strpljenjem i napravite pravi italijanski LIKER od limuna

Slatki ukus koji u isto vreme greje i osvežava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com/MCSMandalas

Limončelo je poznati liker, koji je tradicija Italije, a posebno južnih delova ova zemlje.

Tamo se pravi i konzumira vekovima, a pije se, po pravilu, posle večere.

Limončelo je zahtevan za nastrpljive, jer ceo proces traje i do tri nedelje, ali neki tvrde da ovaj liker može da bude gotov i za 10 dana.

Evo kako da sami napravite svoj limončelo.

Foto/Pixabay.com/ajale

Sastojci:

– litar votke

– 10 limunova

– pet šoljica vode

– četiri šoljice šećera

Foto/Pixabay.com/rConceptz

Priprema:

Treba da operete i ogulite limunove, a onda skinete koru i stavite je u staklenu posudu, pa je prelijete votkom.

Nakon deset dana stajanja, votka će poprimiti žutu boju, a nakon ceđenja u nju treba dodati prokuvanu vodu i šećer.

Pre sipanja u flaše, liker je potrebno procediti još jednom, nakon čega je spreman za konzumiranje.

Sok našeg detinjstva: Tokom vrelih letnjih dana NJEMU nećete odoleti!

Ko kaže da ne može i zdravo i ukusno: Slatki doručak koji će oduševiti vaša čula



Izvor: Objektiv.rs, Klix.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar