Limončelo je poznati liker, koji je tradicija Italije, a posebno južnih delova ova zemlje.
Tamo se pravi i konzumira vekovima, a pije se, po pravilu, posle večere.
Limončelo je zahtevan za nastrpljive, jer ceo proces traje i do tri nedelje, ali neki tvrde da ovaj liker može da bude gotov i za 10 dana.
Evo kako da sami napravite svoj limončelo.
Sastojci:
– litar votke
– 10 limunova
– pet šoljica vode
– četiri šoljice šećera
Priprema:
Treba da operete i ogulite limunove, a onda skinete koru i stavite je u staklenu posudu, pa je prelijete votkom.
Nakon deset dana stajanja, votka će poprimiti žutu boju, a nakon ceđenja u nju treba dodati prokuvanu vodu i šećer.
Pre sipanja u flaše, liker je potrebno procediti još jednom, nakon čega je spreman za konzumiranje.
Sok našeg detinjstva: Tokom vrelih letnjih dana NJEMU nećete odoleti!
Ko kaže da ne može i zdravo i ukusno: Slatki doručak koji će oduševiti vaša čula
Komentari (0)