Mlad Mesec u Blizancima: Zapljusnuće nas energija novog početka!

Mlad Mesec će doneti promene svim znacima zodijaka, na ovo treba obratiti pažnju

Foto/Pixabay/birrellwalsh

Mlad mesec u Blizancima u petak 22. maja donosi nam energiju novog početka u komunikaciji i druženju, kao i potrebu za bistrinom budućih poteza.

Ovo je period u kome se borimo sa sopstvenim odlukama. Nismo načisto šta i kako dalje treba da uradimo. Ne verujemo u sebe dovoljno i pitamo sve oko sebe koje su odluke pametnije. I baš kada se odlučimo za jedan smer ponovo nas nešto izbaci iz ose i opet smo pred dilemom.

Vladar ovog pomračenja Meseca u Blizancima jeste Merkur u konjukciji sa retrogradnom Venerom i to nam opisuje naše dileme između prošlih i sadašnjih odluka i poteza. Nije čudno što ovaj dvojac ne može da donese odluke jer Neptun svojim nepovoljnim aspektom baca maglu na odraz budućnosti odnosa, braka, prijateljstva, ugovora i dogovora. Neptun nije samo planeta duhovnosti, snova već i iluzija koje nam zamagljuju vidike novih potencijala. Da bi povezali um i osećaj srca, potrebno je da iskoristimo energiju ostalih retrogradnih planeta. Na taj način možemo osnažiti poverenje u sebe i spostvenu intuiciju. Ovo je odličan predah u kojem se pomoću Saturna naoružavamo strpljenjem da bi razgrnuli maglu u najdubljim porivima koji tragaju za srećom.

Mlad Mesec u Blizancima je period novog početka i sadnje semena dugoročnosti. Svi znamo da kakvo seme posadimo, to ćemo i konzumirati, odnosno požnjeti. Ovaj kosmički događaj mladog Meseca donosi nam problem dualnosti baš zato što se događa u dvojnom znaku Blizanaca. Zato se mnogi od nas nalaze na raskrsnici odluka. Osećamo dualnost jer ne znamo koga da poslušamo srce ili pamet, mozak ili osećaj, razum ili intuiciju.

Međutim, retrogradni Saturn može podržati ovu dilemu dajući sliku rutine koja je potrebna da bi se vetrovi mladog Meseca u Blizancima okrenuli na pravu stranu koja će im napuniti jedra budućnosti. Retrogradni Saturn i retrogradni Jupiter su tu da okrenu blizanački vetar na pravu stranu sveta i odluka. Saturn će pokazati dugoročnu rutinu i strpljivu sigurnost a retrogradni, a Jupiter će dati jače samopuzdanje i veće poverenje u lične odluke. Zato uz pomoć Saturna možemo napraviti jednu mudru odluku i dugoročne planove koji će izdržati test vremena. Dok će nam Jupiter vratiti poverenje i veru u sopstvene snage i mogućnosti.

Neka vam ovaj mlad Mesec donese bistrinu uma i srca!

Piše astrolog Vesna Trajković

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar