Ovo je recept koji će obradovati sve ljubitelje čipsa, jer u ovom i ovakvom čipsu može d se uživa, a bez griže savesti da jedemo lošu, brzu hranu. U ovom “home made” čipsu od cvekle nema sto litara ulja i kilo soli, aditiva i pojačivača ukusa, nećete vam stvoriti dodatni celulit i čak i najtvrši nutricionisti i zagovornici zdrave ishrane će sa ovim morti da se slože kad pročitaju ovaj recept.
Sastojci:
Sveža cvekla
1/2 kašike ulja
Morska so po ukusu
Začini i začinsko bilje po vašem izboru (beli luk u prahu, paprika, kari, biber…)

Priprema:
Zagrejte rernu na 160 C. Operite dobro cveklu, oljuštite je guljačem za povrće i isecite je na tanke kriške, a onda papirnim ubrusima tapkajte kolutove, kako bi se upio višak vode. Ukoliko želite da čips bude lepo hrskav, onda je obavezno da ubrusima lepo upijete svu vodu. Nakon toga, kolutove u činiji pomešajte sa uljem i soli i sve to izmešajte , da bi se rasporedilo svuda.
Poređajte čips na pleh, prekriven papirom za pečenje i pecite ga na 160 stepeni, orijentaciono od 20 do 30 minuta (zavisi od jačine vaše rerne), odnosno, dok ne procenite da izgleda lepo i hrskavo. Zapamtite, ne sme da pregori!
Izvadite ga iz rerne, ostavite da se ohladi na plehu, a onda ga sipajte u činiju i po ukusu dodajte svoje omiljene začine u prahu – beli luk, papriku, kari, biber…
Nakon svih ovih kulinarskih koraka, lepo sedite i uživajte do mile volje u hrskavom čipsu i to potpuno bez griže savesti.
Komentari (0)