Jednostavna jela koja se brzo pripremaju, najviše osvajaju ljubitelje kuvanja. Jaja i kupus su neobičan spoj, pun nutritivnih vrednosti. Kupus je niskokalorično povrće bogato vitaminima C i K, vlaknima i antioksidansima. Kada se kombinuje sa jajima, koja su odličan izvor visokokvalitetnih proteina i esencijalnih nutrijenata, ovo jelo postaje prava nutritivna bomba.Uz to, kada im se doda miris belog luka koji se meša sa blagom slatkoćom karamelizovanog kupusa, daje vrhunac ovom jelu. Džejmi Oliver kaže da je“jedna od najboljih stvari kod kupusa sa jajima njegova prilagodljivost. Možete ga poslužiti kao samostalno jelo ili ga kombinovati sa raznim prilozima za obimniji obrok. Razmislite o tome da ga poslužite sa kriškom prepečenog integralnog hleba, što dodaje hrskavu teksturu. Za dodatni ukus, kašika vašeg omiljenog ljutog sosa ili prstohvat svežeg bilja poput peršuna ili vlasca može podići jelo na viši nivo. Ako tražite zasitniju opciju, kombinujte sa pečenim krompirom ili svežom salatom
SASTOJCI:
-1 kašika putera ili maslinovog ulja (može I kombinacija oba sastojka)
– 1 čen belog luka, sitno seckan
– 1 šolja fino seckanog kupusa
– 2 jaja, lagano umućena
-so i biber po ukusu
UPUTSTVO ZA PRIPREMU
Zagrejte tiganj sa nelepljivom podlogom na srednjoj temperaturi.Dodajte puter i/ili ulje i rasporedite ga po tiganju.Dodajte beli luk i pustite da zamiriše, oko 20 sekundi.
Zatim sipajte kupus i kuvajte, često mešajući, dok ne omekša, oko 3-5 minuta. Najbolje je do momenta dok ne počne da se karamelizuje, što može trajati minut ili dva duže.
Rasporedite kupus i dodajte jaja i ravnomerno sve pomešajte.Pustite da se jaja prže oko 15-20 sekundi, a zatim ih lagano preklapajte dok se ne isprže do kraja. Sklonite sa vatre i odmah poslužite!
Komentari (0)