Једноставна јела која се брзо припремају, највише освајају љубитеље кувања. Јаја и купус су необичан спој, пун нутритивних вредности. Купус је нискокалорично поврће богато витаминима Ц и К, влакнима и антиоксидансима. Када се комбинује са јајима, која су одличан извор висококвалитетних протеина и есенцијалних нутријената, ово јело постаје права нутритивна бомба.Уз то, када им се дода мирис белог лука који се меша са благом слаткоћом карамелизованог купуса, даје врхунац овом јелу. Џејми Оливер каже да је“једна од најбољих ствари код купуса са јајима његова прилагодљивост. Можете га послужити као самостално јело или га комбиновати са разним прилозима за обимнији оброк. Размислите о томе да га послужите са кришком препеченог интегралног хлеба, што додаје хрскаву текстуру. За додатни укус, кашика вашег омиљеног љутог соса или прстохват свежег биља попут першуна или власца може подићи јело на виши ниво. Ако тражите заситнију опцију, комбинујте са печеним кромпиром или свежом салатом
САСТОЈЦИ:
-1 кашика путера или маслиновог уља (може И комбинација оба састојка)
– 1 чен белог лука, ситно сецкан
– 1 шоља фино сецканог купуса
– 2 јаја, лагано умућена
-со и бибер по укусу
УПУТСТВО ЗА ПРИПРЕМУ
Загрејте тигањ са нелепљивом подлогом на средњој температури.Додајте путер и/или уље и распоредите га по тигању.Додајте бели лук и пустите да замирише, око 20 секунди.
Затим сипајте купус и кувајте, често мешајући, док не омекша, око 3-5 минута. Најбоље је до момента док не почне да се карамелизује, што може трајати минут или два дуже.
Распоредите купус и додајте јаја и равномерно све помешајте.Пустите да се јаја прже око 15-20 секунди, а затим их лагано преклапајте док се не испрже до краја. Склоните са ватре и одмах послужите!
Коментари (0)