Skuvajte kafu s biberom, kažu da proizvodi “hormon sreće” (RECEPT)

Tradicija dodavanja bibera u kafu nastala je pre mnogo vekova, kada su arapski trgovci imali ideju da zrna kafe ispeku sa biberom kako bi se duže zadržala aroma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik

Svi znamo da konzumiranje čokolade doprinosi stvaranju hormona sreće u ljudskom organizmu. Ali, verovatno niste znali da jedan začin koji svi imamo u kuhinji, takoše pomaže stvaranju hormona sreće, a posebno kada se pomeša sa kafom.

Kombinacija kafe i bibera stimuliše proizvodnju serotonina, a uz to peperin (aktivni sastojak bibera) ubrzava metabolizam i potpomaže detoksikaciju. Zato je predlog da probate da u svoju šoljicu kafe dodate malo mlevenog bibera. Ukus će biti dugačiji i nov, a svo telu ćete pomoći da proizvede hormon sreće i da se metabolizam ubrza.

Tradicija dodavanja bibera u kafu nastala je pre mnogo vekova, kada su arapski trgovci imali ideju da zrna kafe ispeku sa biberom kako bi se duže zadržala aroma kafe.

Foto: Unsplash/ Anas Alhajj

Evo kako se kuva kafa s a biberom:

Sastojci:

Četiri kašičice mlevene kafe, pola kašičice mlevenog bibera, prstohvat cimeta i muskatni oraščić po ukusu.

Priprema:

Pomešajte sve sastojke, prelijte sa 1,5 do 2 dl vode i kuvajte dok se ne pojavi pena.

“Kafa nam stvara stres i remeti hormone, jer ne potiče s našeg kontinenta”: Popularni srpski travar otkriva tajnu (VIDEO)Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar