Turistu iz Danske napao medved na Popovoj Šapki: Skupo ga koštalo skijanje van obeleženih staza (VIDEO)

Intervenisala je ekipa Hitne pomoći iz Tetova, koja je prevezla povređenog skijaša u bolnicu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Anna

Na poznatom skijalištu Popova Šapka u Severnoj Makedoniji, koje je u nekadašnjoj Jugoslaviji važilo za najpopularniji ski – centar, danas se dogovdio nesvakidašnji incident, u kojem, srećom, nije bilo žrtava.

Muškarca, turistu iz Danske, koji se skijao sa grupom skijaša van obeleženih staza na Šar planini, napao je medved i naneo mu povrede. Danac je zapravo naleteo na medveda, koji ga je izujedao i izgrebao po nogama.

Skijaši koji su bili sa njim su oterali medveda, a intervenisala je ekipa Hitne pomoći iz Tetova, koja je prevezla povređenog skijaša u bolnicu u Tetovu.

Ovo je prema izveštaju makednoskog medija Kanal 5, tek samo jedan u nizu bliskih susreta sa medvedima koji su se desili tokom proteklih meseci.

Kanal 5 navodi slučaj kada je muškarac star 76 godina zadobio teže povrede jer ga je napao medved dok je brao šumske plodove u blizini Makedonskog Broda. Spasio se samo zahvaljujući lovcima koji su čuli pozive u pomoć.

Stanovnici Rečanskog kraja u više navrata su na društvenim mrežama postavljali video-snimke gladnih medveda koji dolazebez straha do naseljenih mesta i tu traže hranu u kontejnerima.

 Izvor: Objektiv.rs, Kanal5.com.mk

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar