Crvena zvezda ima planove za sledeću sezonu, a glavni je – Nikola Kalinić

Kalinić će biti slobodan igrač i Crvena zvezda će želeti da ga vrati ovog leta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ ABA Liga j.t.d.

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović otkrio je da njegov tim želi da dovede Nikolu Kalinića i Nikolu Jovića.

Crvena zvezda ima planove za sledeću sezonu, a glavni je – Nikola Kalinić.

Miljenik navijača Zvezde mogao bi da se vrati sledeće sezonu u Crvenu zvezdu, iz koje je pre dve godine otišao u Barselonu.

Kalinić će biti slobodan igrač i Crvena zvezda će želeti da ga vrati ovog leta.

-Moramo da budemo pojačani, trebalo bi da budemo za Olimpijadu, ali reći ću za jednog Nikolu Kalinića za koga smo mi zainteresovani. Radimo na tome, šta sad, rekao je Nebojša Čović.

Nije samo Kalinić – želja je i Nikola Jović iz Majami Hita.

Foto: Youtube/ Miami Heat

-Nismo ga prodali, otišao je za džabe, imao je 1+1 i kasnili smo mu četiri ili pet plate, čovek je čekao, bilo je obećanje, nismo završili, otišao je u Barselonu. Radi se na tome, koliko može naravno, poštujući da je on igrač Barselone, mi nismo oteli. Ima još tu igrača naših koje bismo voleli da vidimo, to što radimo, radimo u dogovoru sa Sferopulosom. Stefan Jović je isto u razmišljanju, ali ako može da obezbedi kontinuitet. Nas interesuje i Nikola Jović, ja mu želim svaki uspeh u NBA ligi, ali ako ne bude tamo igrao, voleo bih da ga vidim ovde. Petrušev što je otišao u Olimpijakos, to nije naš propust, nije stvar bila u parama, mi bi dali isto toliko, ali sticajem okolnosti je napravljeno tako kaok je napravljeno. Petrušev je proigrao kod Duška Ivanovića, on je sjajan trener, sklope se stvari koje ne funkcionišu. Nije hteo Hauarda, Monekea, a zalomilo se da radi sa njima. Giedraitisa je hteo, on je odličan, rekao je Čović.

Čović o platama trenera

Često se priča o budžetima i platama u redovima večitih rivala, a sada je Čović sve otkrio.

-Mi vodimo jasne podatke, dosta trenera smo promenili, kako koji je zaradio. Prvi je bio Svetislav Pešić sa 400.000 evra, Milivoje Lazić 42.000 evra, Vlada Vukoičić 81.000 evra, Dejan Radonjić u nekoliko navrata u prvom navratu za pet sezona 925.000 evra ukupno. Onda u drugom navratu je izašlo 627.500 i on je ukupno zaradio 1.600.000 evra. Dušan Alimpijević je zaradio 56.000 evra, Milenko Topić je na 28.000, Milan Tomić je na oko 200.000 evra ukupno, on je uzeo Superkup, ABA ligu i domaću ligu, izgubili smo Kup. Da nastavim kod trenera… Andrija Gavrilović oko 80.000 evra, Šakota oko 160.000 evra, Saša Obradović 650.000 evra. Vlada Jovanović oko 120.000 evra, Duško Ivanović će izaći na 875.000 evra. Janis Sferopulos je ovde za 320.000 evra u Zvezdi, otkrio je Čović.Izvor: Sportal.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar