Ukoliko osećate stres ili glavobolju, ovo ne bi trebalo da radite čim se probudite

To skoro svi radimo, a ostavlja loše posledice po zdravlje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/jcomp

Svako od nas ima različite jutarnje navike nakon buđenja. Neko odmah skoči iz kreveta (mada su takvi retki), dok je drugima potrebno još malo izležavanja. Međutim, u eri tehnologije, nekako je većini loša navika da odmah pohrli za mobilnim telefonom i prelista obaveštenja, poruke, vesti…

Koliko je ta navika zapravo opasna?

Doktorka Džejn Bouring objasnila je da je posezanje za telefonom “previše stimulativno” za nervni sistem, izazivajući određene posledice po vaše zdravlje. Na svom TikTok kanalu, objasnila je:

“Ne želite ovo da radite, jer će vam podići nivoe dopamina što je jak stimulans za vaš mozak i nervni sistem”, objasnila je ona u svom videu.

Doktorka je upozorila da korišćenje telefona takođe može da utiče na metabolizam. zbog električnih i magnetnih polja (EMF) iz telefona koje uzrokuju da previše kalcijuma preplavi vaše ćelije, a koje dalje zahtevaju više magnezijuma da bi napravile ravnotežu u organizmu”.

Prema njenim rečima, to sve može da utiče na metabolizam tokom dana, nivoe energije i mogli biste da dobijete glavobolje od tih talasa.

“Ekran vašeg telefona takođe emituje plavo svetlo koje može da poremeti “cirkadijalne ritmove” – vreme spavanja. Takođe, to može da utiče i na nivo stresa u toku dana.Izvor: Alo.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar