Pravo niotkuda! Rafael Nadal zvanično najavio kraj karijere

Španski teniser oglasio se o svom povratku na teniski teren, ali i najavio da će mu ova sezona biti poslednja u karijeri

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/X/RafaelNadal

Španski teniser Rafael Nadal oglasio se o svom povratku na teniski teren, ali i o mogućnosti da upravo ovo bude njegova poslednja sezona u “belom svetu”.

Postoje dobre šanse da će mi ovo biti poslednja godina… Postoji i šansa da ću igrati samo šest meseci. Trenutno ne mogu da odgovorim na ova pitanja. Mogu samo da kažem, da ću se vratiti da se takmičim – Rafa Nadal za španski “Sport”.

Podsetimo, nedavno je Rafael Nadal zvanično objavio da će se početkom 2024. godine ponovo naći na teniskom terenu, pošto će učestvovati na ATP 250 turniru u Brizbejnu. Ipak, deluje kao da nije preterano siguran u sebe.

Činjenica da godinu dana nije igrao profesionalni tenis, a da je pre toga na bezbroj turnira održavao ritam, evidentno u dobroj meri plaši španskog tenisera, koji se obratio javnosti.

– Bojim se i plašio sam se da saopštavam stvari jer na kraju godine u kojoj se nisam takmičio i posle operacije kuk ono što me najviše brine nije kuk, već sve ostalo. Verujem da sam pripremljen i nadam se da će stvari dobro da se odvijaju i da ću imati priliku da ponovo uživam na terenu, rekao je Nadal i nastavio:

– Nadam se da ću ponovo osetiti sve te emocije koje tenis donosi… Nadam se da ću imati sposobnost da ne zahtevam od sebe ono što sam zahtevao tokom čitave svoje karijere. Vreme i okolnosti su drugačije, na neistraženom terenu. Kroz život sam zahtevao od sebe maksimum i nadam se da ću ovoga puta neću sebi postavljati imperative.Moram da prihvatim da će stvari na početku biti veoma teške. Moram sebi da dam potrebno vreme i nadam se da ću znati da oprostim ako stvari krenu naopako na početku, za šta postoji velika mogućnost. Svestan sam da možda postoji ne tako daleka budućnost u kojoj se stvari mogu promeniti, i pokušaću da zadržim svoj entuzijazam, svoj radni duh i verujem da će moje telo moći da odgovori izazovima, ispričao je Nadal.Izvor: Objektiv.rs, Sportal.blic.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar