U Prijepolju proglašena vanredna situacija: Lim se izlio, zatvorena saobraćajnica i viseći most

Do rasta vodostaja Lima došlo je usled obilnijih kišnih padavina u toku noći na slivu ove reke na teritoriji Crne Gore

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Brodarevske vijesti

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova nakon porasta vodostaja reke Lim kod Brodareva i Prijepolja obišli su naseljena mesta i stanovništvo na ovom području i nastaviće da prate situaciju u cilju blagovremenog preduzimanja mera i aktivnosti.

Do rasta vodostaja Lima došlo je usled obilnijih kišnih padavina u toku noći na slivu ove reke na teritoriji Crne Gore, a sve službe republičkog i opštinskog nivoa su preduzele mere iz svoje nadležnosti.

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Prijepolje proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine, za mesne zajednice Prijepolje, Velika Župa, Ivanje i Brodarevo, a Javno preduzeće „Srbijavode” su proglasile vanrednu odbranu od poplava na vodnoj jedinici „Lim – Prijepolje”.

Specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi Sektora za vanredne situacije MUP su u pripravnosti kako bi građani bili još bezbedniji.

Reka Lim kasno popodne izlila se u prijepoljskom naselju Ivanje. Načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Prijepolje Izudin Šantić rekao je da je zbog izlivanja Lima zatvorena jedna saobraćajnica u tom naselju, kao i da je iz predostrožnosti od večeras je zatvoren i viseći most u centru Prijepolja.

Pretpostavlja se da je reka Lim dostigla maksimum i da će u toku noći doći do opadanja.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar