Određeno zadržavanje “KAVČANINU” koji je pomogao srpskim”RUDARIMA”: EVO kako se branio

Osumnjičenom se na teret stavlja da je počinio krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja, šutem pomaganja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Cronicadexalapa.com printscreen

Podgoričanin Predrag Mirotić, navodni pripadnik podgoričkog ogranka kavačkog klana koji je uhapšen zbog sumnje da je pomogao “rudarima” oko logistika kada su kopali tunel dug 30 metara od jedne zgrade u Njegoševoj ulici u Podgorici do zgrade Višeg suda saslušan je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Podgorici.

Kako prenose crnogorske Vijesti, osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, tačnije iskoristio je svoje zakonsko pravo da se ne izjašnjava u ovom delu postupka.

– Osumnjičeni, ujedno i jedini uhapšeni za koapnje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici iz koga dosadašnjom istragom fale određeni dokazi u pojednim predmetima branio se ćutanjem, a saslušan je u prostorijama tužilaštva bez prisustva svog branjenika koja je nakon što mu je doređeno zadržavanje do 72 sata najavila žalbu na ovu odluku – prenose lokalni mediji.

Osumnjičenom se na teret stavlja da je počinio krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja, šutem pomaganja.

Pa da podsetimo, osumnjičeni je uhapšen u subotu, a sumnja se da je pružao logistiku organizovanoj grupi “rudara” koji su nekoliko meseci kopali tunel kako bi došlo do depoa Višeg suda u Podgorici, gde se čuvaju dokazi osumnjičenih.

Naime, 11. septembra otkriven je tunel koji su, prema dosadašnjoj istrazi, kopala četvorica srpskih državljana – V. M. (32), njegov stric M. M. (53), D. J. (30) i V. E. (32) iz Loznice, za kojima se intenzivno traga. Takođe, policija traži i K. B. iz Podgorice i još pet osoba za koje se sumnja da su deo kriminalne organizacije koja je navodno radila po nalogu kavačakog klana.

Debeo dosije: Stari znalac policije

Predrag Mirotić je, kako navode crnogorski mediji, višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela, a policija ga označava kao pripadnika podgoričkog ogranka kavačkog klana.

– Uhapšenom je suđeno zbog prevare, ali i optužbi da je bio deo grupe koja je 2019. godine, preteći pištoljem radnicima, opljačkala benzinsku pumpu u Podgorici. Za to razbojništvo pored njega osumnjičena su još četiri muškarca. Mirotić je hapšen i 2017, nakon što je utvrđeno da je izradio četiri falsifikovana pečata jednog preduzeća i zloupotrebio ih prilikom overe naloga za prenos novčanih sredstava u jednoj banci. Tada je pred tužiocima tvrdio da je 30.000 evra uzeo na prevaru “jer ga jure kamataši”. Zbog tog krivičnog dela osuđen je na godinu i tri meseca zatvora – navode Vijesti.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar