TRAGEDIJA U ŠVAJCARSKOJ: Srbin uhapšen zbog smrti ćerke

Otac i maćeha (24), oboje srpskog porekla, sumnjiče se da su odgovorni za smrt trogodišnje devojčice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Roditelji devojčice (3) uhapšeni su zbog sumnje da su odgovorni za smrt ćerke, koja je preminula u petak.

Roditelji su pozvali Hitnu pomoć, jer dete nije disalo, ali nažalost bilo je prekasno.

Devojčica je zatečena sa vidljivim povredama po telu, a za njenu smrt se sumnjiče otac i maćeha, koji se nalaze u pritvoru!
Otac (24) iz kantona Glarus objavio je fotografiju svoje dece na Rajnskom vodopadu u Šafhauzenu na Instagramu. Najstarija, devojčica (3), umrla je istog dana.
Otac i maćeha (24), oboje srpskog porekla, sumnjiče se da su odgovorni za smrt malene. To je saopštilo javno tužilaštvo kantona Glarus u ponedeljak.

Roditelji su navodno pozvali Hitnu pomoć u 20:20 u petak jer njihova ćerka nije mogla da diše. Lekari su odmah reagovali. Međutim, za malenu je svaka pomoć došla prekasno – umrla je na licu mesta. Muškarac, koji živi u susedstvu, kaže za Blick:

“U petak uveče je bila velika policijska akcija kod kuće. Tu je bila i Hitna pomoć. Naglo se pojavilo vozilo za prevoz mrtvih. Tada smo znali da se nešto loše dogodilo. Ljudi su odmah počeli da pričaju o pozadini incidenta.”

“Brojne povrede su bile upadljive”

Devojčica koja je preminula imala je brojne povrede, piše policija. Tužilac Patrick Fluri Blick ne želi da kaže kakve povrede su u pitanju. Samo toliko: “Povrede su bile upadljive”, rekao je tužilac.

Kako je saopšteno iz javnog tužilaštva kantona Glarus, istraživanje u Institutu za sudsku medicinu u Cirihu (IRMZ) otkrilo je da je smrt “rezultat višestrukih, teških, tupih povreda”. Nije bilo dokaza o gušenju hranom ili predmetima.

Za smrt unuke saznali iz medija

Malena je bila kod njih prošle srede. Bili su na fudbalskom terenu, kada se devojčica igrala.

Devojčica nije imala lak početak života.

– Biološka majka nije se brinula o malenoj, zbog čega je privremeno bila smeštena kod hraniteljske porodice – rekla je baka novinskom portalu. Navodno se dogodio incident u kojem je devojčica povređena.

Tada je njen sin doveo devojčicu sebi. Od tada dete živi sa svojim ocem, maćehom i dvoje polubraće. To takođe potvrđuje javno tužilaštvo kantona Glarusa.

Ono što je dodatno potresno je činjenica da je baka devojčice za smrt unuke saznala iz medija.

– Nisu nas obavestili kao da smo stranci. Tek od ponedeljka znam da je mrtva – rekla je baka.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar