Da li je Verstapen VARAO? Mercedes se žalio, Maksu preti stravična kazna! (VIDEO)

Aktuelni šampion moraće još malo da sačeka na potvrdu pobede

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/ Youtube

Holanđanin Maks Verstapen odneo je pobedu u trci za Veliku nagradu Australije, koja je uz dosta poteškoća privedena kraju.

Trka u Melburnu koja je čak u tri navrata prekidana i nastavljana donela je 37. pobedu Verstapena u karijeri, ali na njenu potvrdu će aktuelni šampion izgleda morati još malo da sačeka.

Razlog tome je žalba Mercedesa koji je posle trke uložo žalbu kod FIA, pošto su uočili moguće nepravilnosti koje je holandski vozač napravio. Oni smatraju da se Verstapen prlikom ponovnog kretanja nije pravilno pozicionirao, beć je bio van svog mesta na startnoj liniji.

Prethodna dva trkačka vikenda se podiglo dosta buke upravo oko ovog pozicioniranja vozača ispred startne linije, zbog čega su kazne već dobili Esteban Okon i Fernando Alonso.

Dvojica vozača su zbog prekršaja kažnjeni sa po pet sekundi, a kako se slične stvari ne bi dešavale u budućnosti Svetska automobilska federacija (FIA) odlučila je da proširi boksove za vozače. Ipak, izgleda da ni to nije pomoglo pa smo dobili novu buru u Formuli 1.

Na inernetu se pojavio snimak koji  dokazuje da je Verstapen napravio grešku kod ponovnog kretanja, gde je bio bliži startnoj liniji nego što bi smeo. Videčemo šta će FIA reći na ovo i da li će možda čak i poništiti pobedu vozaču Red Bula.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar