Osveženje nakon pet godina: Novi Peugeot 508 stiže u tri verzije (FOTO+VIDEO)

Ponuda startuje sa 1.2-litarskim turbo benzincem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Peugeot

Kompanija je nakon pet godina obnovila Peugeot 508 – limuzinu, karavan i sportski PSE, s tim da četvorotočkaši nisu dobili mild-hybrid sistem iz modela 3008 i 5008.

Najveće kozmetičke promene vidimo u prednjem delu, gde dominiraju revidirani logo brenda, tanja svetla (LED Matrix tehnologija) i maska koja se stapa s branikom.

Jedine novine u zadnjem delu su nova LED svetla sa tri “kandže”.

Pogonski sistem

Dakle, novi Peugeot 508 ne raspolaže sa 1.2-litarskim mild-hybrid sistemom (134 KS), koji obezbeđuje 15% manju potrošnju, ali ima čime da se pohvali.

Ponuda startuje sa 1.2-litarskim turbo benzincem jačine 128 KS, a tu je i dizelaš iste snage (1.5-litara), prenosi Carscoops.

Ukoliko ste ljubitelj plug-in hibrida možete birati između tri konfiguracije – 1.2-litarski benzinac i elektromotor, koji isporučuju 180 KS ili 225 KS.

Foto: Peugeot

Vrh ponude predstavlja 508 PSE (Peugeot Sport Engineered) sa 1.6-litarskim četvorocilindrašem (197 KS) i dva elektromotora (81 kW i 83 kW).

Sportaš ukupno proizvodi 355 KS, uz 4×4 pogon.

PHEV modeli imaju paket baterija od 12,4 kWh, koji koristi standardni (3,7 kW) ili opcioni punjač (7,4 kW). Druga varijanta garantuje punu jedinicu za 100 minuta.

Foto: Peugeot

Digitalni kokpit

Najveće inovacije primećujemo u kabini, gde dominira i-Cockpit, odnosno digitalna instrument tabla (12-inča) i infotejnment (10-inča).

Sistem podržava bežično ažuriranje, a stiže sa unapređenim glasovnim komandama.

Na spisku opreme pronalazimo stakla s grejačima, kamere za parkiranje i prepoznavanje saobraćajnih znakova, Focal audio-sistem (10 zvučnika)…

Peugeot nije otkrio cene osvežene 508-ce, koja stiže u prodajne salone sredinom godine.

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar