Hrvat SEKIRAMA gađao komšiju jer je “na njegovoj zemlji”: Bizarna odbrana na sudu mu nije pomogla

Spor oko imovine pretvorio se u sumanuti napad koji je lako mogao da usmrti čoveka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Youtube/ USA TODAY Life

Muškarac (55) iz okoline Novog Marofa u Hrvatskoj uhapšen je i osuđen na 11 meseci bezuslovnog zatvora zbog gađanja sekirama komšije sa kojim je imao spor oko imovine. Prema presudi, 12. jula 2019. godine, oko 17.20 časova, u dvorištu kuće 55-godišnjak je u pijanom stanju pretio komšiji jer se zatekao „na njegovoj zemlji“, prenosi portal Danica. .

Zatim je sa panja uzeo tri sekire i snažno ih bacio na njega sa udaljenosti od pet do deset metara, ali ga nije pogodio jer je napadnuti nekako uspeo da pobegne.

– Pozvao sam policiju da prijavim pretnju. U tom trenutku je bacio prvu sekiru koja je proletela pet centimetara od moje glave! Slučajno je promašio. Zatim je bacio još dve sekire, ali sam uspeo da pobegnem. Tada je pokušao da me udari lopatom – svedoči šokirani komšija.

Kuću je nasledio od bake 55-godišnjaka uz ugovor o doživotnom izdržavanju, ali napadač to osporava i nastavlja da tvrdi da je to njegovo vlasništvo. I tog dana ga je, kaže, zbog toga napao, preteći da će ga ubiti.

Napadač se, branio da je tog dana došao kod bake, gde mu komšija već dve godine živi neprijavljen. Tvrdi i da je prvi krenuo, bacivši na njega parče pločice.

– Onda je krenuo ka panju i sekiri, pa sam pritrčao i bacio sekiru u visoku travu jer sam se plašio za život. Nisam dirao tamo dve manje sekire. I nisam bio pijan, ja sam pio samo jedan mali amaro tog dana – branio se 55-godišnjak na suđenju.

Na pitanje zašto je na prvom saslušanju potvrdio da je bacio sekire na komšiju, on je odgovorio da nije bio pri sebi kada je davao tu izjavu zbog visokog krvnog pritiska.

On je na prvom saslušanju rekao i da je tog dana “popio tri škropca”, a na suđenju je tvrdio da je imao samo jedan amaro. Sudija ga je potom pitao zašto je na prvom saslušanju rekao da će komšiji „odseći glavu” ako ga vidi, a 55-godišnjak je rekao da se šalio.

Policija je zaplenila sekire i uništiće ih

Komšija je, međutim, svedočio da je tog dana bio prilično pod dejstvom alkohola. On je uhapšen dan kasnije i još se nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Oduzete su mu sekire i policija će ih uništiti nakon pravosnažnosti presude. Jedna je duga skoro metar, a dve su kraće. Sud je zaključio da je 55-godišnjak pokušao da teško povredi komšiju.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar