Odveo Poljsku u nokaut fazu na Mundijalu, a nagrada – otkaz

Predsednik PZPN-a Cezari Kuleša zahvalio je Mihneviču

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP

Fudbalski savez Poljske (PZPN) saopštio je danas da neće da produži ugovor sa dosadašnjim selektorom Česlavom Mihnevičem posle eliminacije nacionalnog tima u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Poljska je u osmini finala SP eliminisana od selekcije Francuske rezultatom 3:1. Mihnevič ima ugovor sa PZPN do kraja godine.

– Posle detaljne analize svih informacija, PZPN je odlučio da Mihneviču ne produži ugovor, koji ističe na kraju ove godine – saopšteno je iz PZPN-a.

Predsednik PZPN-a Cezari Kuleša zahvalio je Mihneviču, koji je preuzeo reprezentaciju Poljske u januaru ove godine posle odlaska Portugalca Paula Souse.

– Kao što znamo, Mihnevič je preuzeo tim u teškom trenutku. Uprkos tim okolnostima, uspeo je da izbori SP. Takođe, zadržao je sa Poljskom mesto u elitnom rangu Lige nacija. Vodio je reprezentaciju do prve nokaut faze SP prvi put posle 36 godina. Za to, Česlav Mihnevič zaslužuje zahvalnost – rekao je Kuleša.

PZPN navodi da će uskoro imenovati novog selektora, koji će voditi selekciju Poljske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar