Sastojci:
Za koru:
200 ml ulja
1,5 čaša od jogurta vode
400-450 g brašna
320 g šećera
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica vanilin šećera
Za fil:
1 posni margarin
200 ml posne slatke pavlake
5-6 kašika šećera u prahu
1 kašičica kakaoa
2-3 kapi ruma
Za sirup:
300 g šećera
300 ml vode
2 kašičice instant kafe
100 ml ruma
Za glazuru:
250 g čokolade za kuvanje
1 kašika šećera
3-4 kašike vode
Priprema:
Pomešajte ulje, vodu, šećer, sodu bikarbonu i vanilin šećer. Zatim sipajte brašno i umutite. Sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Kada se kora ohladi podelite je na 2 dela. Margarin sobne temeprature penasto umutite, pa dodajte posnu slatku pavlaku i mutite.
Zatim dodajte kakao, šećer u prahu i rum, pa opet sjedinite mikserom. Šećer istopite u vodi, pa dodajte kafu i promešajte. Kada se ohladi dodajte i rum. U tepsiju stavite koru, pa prelijte sirupom, premažite filom, pa stavite drugu koru koju ćete isto premazati sirupom, pa premažite fil i poravnajte. Pomešajte vodu i šećer, pa kada se istopi dodajte čokoladu i kuvajte, uz neprestano mešanje na umerenoj temepraturi. Prelijte glazurom, pospite kakaom i čuvajte u frižideru.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)