“Obuj moje cipele, USTANI uvek ponovno”: Nenad Đurić citirao patrijarha Pavla i ODUŠEVIO okupljene

Snažne reči srpskog heroja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia, Objektiv

Na najvećem skupu koji je danas održan u severnom delu Kosovske Mitrovice obratio se srpski heroj Nenad Đurić koji je održao emotivan govor, a posebnu pažnju privukao je deo u kojem je citirao patrijarha Pavla.

Naime, Đurić je istakao da ne želi da se pravda, “ni u svoje, ni u ime svojih kolega koji su izneli veliki teret i iz srca odlučili da žive časnim i dostojanstvenim životom”, već da ukaže “na to rečima našeg blaženopočivšeg patrijarha Pavla”, istakavši da je siguran da će okupljeni te reči razumeti.

– Kazao je: pre nego što počneš suditi o meni i mom životu, obuj moje cipele i idi mojim putem, prođi ulice, brda i doline, oseti bol i sreću. Prođi godine kroz koje ja prolazim, padni preko svakog kamena koji se meni našao na putu, ustani uvek ponovno i idi istim putem kao što i ja radim i tek ona mi možeš suditi – kazao je Đurić i izazvao divljenje svih okupljenih.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovaće Nenada Đurića, smenjenog komandira Regionalnog policijskog direktorata Sever na Kosovu i Metohiji, koji nije prihvatio da svom narodu deli ukore za to što ne prihvataju RKS automobilske tablice koje im nameće vlast Aljbina Kurtija.

Đurićeva smena predstavlja brutalno kršenje Briselskog sporazuma, jer nije mogla biti sprovedena bez saglasnosti predsednika četiri srpske opštine na severu KiM, koja je neophodna i prilikom imenovanja na funkciju komandira Regionalnog policijskog direktorata.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar