Evo šta radi ATENTATOR na Zorana Đinđića u ZATVORU: Simović dobio novo radno mesto u “Zabeli”

Prethodno je Simović iz strogog Sedmog paviljona prebačen u otvorenije delove zatvora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vladimir Milovanović, Printscreen

Aleksandar Simović (46), osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića i drugih ubistava „zemunskog klana”, popisuje hleb u „Zabeli”, saznaje Objektiv od dobro upućenih izvora.

Prethodno je Simović iz strogog Sedmog paviljona prebačen u otvorenije delove zatvora, gde može slobodno da se šetka i uživa na svežem vazduhu.

– Simović ima najbolje radno mesto u čitavoj „Zabeli”. Broji hleb koji se dostavlja zatvorenicima, šetka svuda po „krugu”, u kojem ima pet – šest paviljona i bolnica, i prilično je privilegovan. Za razliku od njega, Radomir Marković (76), bivši načelnik Službe državne bezbednosti, bio je jedno vreme na „krugu”, ali su se neki pobunuli, pa je ponovo vraćen u Sedmi paviljon. A Rade je stariji čovek i bolestan je, za razliku od Simovića. Sada u Sedmom paviljonu ponovo radi u magacinu, gde broji garderobu za 250 zatvorenika – kaže izvor Objektiva.

NEMA ČIST ZATVORSКI DOSIJE

O Aleksandru Simoviću progovorio je i Sretko Кalinić, (48) osuđen na 40 godina robije zbog učešća u atentatu na premijera Đinđića i mnogobrojnih ubistava. On je optužio sada pokojnog načelnika obezbeđenja „Zabele” da je favorizovao starijeg Simovića.

– Njegovi postupci su najbolje govorili kakav je, a u prilog tome govori podatak da je Acu Simovića, direktnog učesnika u ubistvu premijera, prebacio na krug, u najpovlašćeniji deo „Zabele”, što je van svakog zakona. Pitam se da li ga je prebacio tamo da bi dilovao gudru (drogu) po „Zabeli”.

Piše: Danica Ćuruvija

Ostatak ove i ostale aktuelne priče pročitajte u sutrašnjem štampanom izdanju Objektiva

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar