Načelnik Topličkog okruga: BLACE potencijalno novo žarište

Čekaju se rezultati za 60 korisnika i 27 zaposlenih u Domu za smeštaj odraslih osoba ometenih u razvoju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Blace
Foto/Printscreen/You Tube

U Topličkom okrugu registrovano je 117 osoba zaraženih virusom korona, a najviše njih je u Prokuplju 52, Kuršumliji 29, Žitorađi tri osobe, a Blace sa 33 zaražene osobe postaje potencijalno novo žarište.

U Blacu se očekuju i rezultati za još 60 štićenika Doma za smeštaj odraslih osoba ometenih u razvoju i 27 radnika u tom Domu.

Načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović, nakon sastanka Kriznog štaba kazao je za RTS da je u Prokuplju sa 52 obolela u ovom trenutku, može da se kaže da je situacija relativno pod kontrolom jer to nije preveliki broj obolelih.

Što se Žitorađe tiče sa tri obolela od 10 testiranih i Kuršumlije sa 29 ukupno obolelih, kako kaže Aranđelović, i u tim opštinama se situacija drži pod kontrolom.

“Blace jeste potencijalno novo žarište s obzirom da je pre tri dana imalo 13 obolelih, međutim u jučerašnjim popodnevnim satima je stigao podatak da je još 20 osoba obolelo, od čega devet radnika Doma zdravlja, od čega šest zdravstvenih radnika”, kazao je Aranđelović.

Kako je dodao, dodatni problem može da bude i Dom u Trbunju, selu u Blacu, za koji je juče testirano 60 štićenika i 27 radnika. Rezultati se očekuju danas popodne.

Najavio je da će sutra Dom u Trbunju posetiti profesorka Darija Kisić Tepavčević i profesor Branislav Tiodorović.

“Nakon njihovog obilaska daće nam konkretne predloge kako da izađemo iz te situacije na najbolji način”, kazao je Aranđelović.

Svi pozitivni na virus korona u Topličkom okrugu prvo odlaze u trijažni centar u Prokuplje, odakle se raspoređuju ili u KC Niš ili ako su lakše oboleli u privremene bolnice u Nišu.

https://objektiv.rs/vest/119497/odluka-vlade-u-14-sati-stariji-od-65-triput-nedeljno-u-setnju-posle-praznika-svi-detalji-posle-sednice/

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Virus koji je preokrenuo TOK naših života: Ovo su odgovori na pet KLJUČNIH pitanja



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar