Bogat repertoar: Domaće muzičke zvezde i Filharmonija uz svoju publiku

Evo šta nas očekuje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

U sklopu nedeljnog repertoara Beogradske filharmonije, ove sedmice će publika moći da uživa u nastupima orkestra sa domaćim zvezdama kao što su saksofonista Milan Savić u kompoziciji Ivana Brkljačića i sopran Branislava Podrumac u Voltonovim “Fasadama”.

Audio sreda – dan za odabrane snimke iz orkestarske arhive, posvećen je koncertu iz ciklusa Ašikovanje. Ljubavni program otvorila je kompozicija “Frančeska da Rimini” Čajkovskog, a zaokružila muzika iz baleta “Romeo i Julija” Prokofjeva.

“Lajv ejd” naše generacije: Dobrotvorni onlajn koncert sa više od 70 zvezda

Između njih je svečana premijera kompozicija Ivana Brkljačića nastala kao porudžbina Beogradske filharmonije “Ljubav! Koncert za saksofon i orkestar” koju je izveo virtuoz na ovom instrumentu, Milan Savić.

Onlajn sezona petkom na Jutjubu, 17. aprila od 20 časova predstavlja vrcavo i zabavno delo – “Fasade” Vilijama Voltona i otvaranje ciklusa Pandemonijum. Kombinacija džeza, valcera, tanga, i lucidne poezije, pretvorila je filharmonijsku salu u kabare.

Legendarna Eni Lenoks zapevala na Instagramu: Nikoga nije ostavila ravnodušnim

U okviru nedeljnog repertoara, može se pronaći novo izdanje bloga “Filharmoničar u izolaciji” i iskustva klarinetiste Ognjena Popovića.

Budući da je ova nedelja, prema redovnom kalendaru, trebalo da bude posvećena bebama, Filharmonija ih ne zaboravlja ni u vanrednom stanju.

Naslovna numera “Tajkuna” dobila spot: “Kuća izlazećeg Sunca” u novom ruhu

Dan za sećanje četvrtkom prikazuje najlepše momente sa ovih koncerata kao i repertoar koji je orkestar za njih izvodio, a koji roditelji mogu sami puštati svojim bebama.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar