Koncept crossovera i novi dizajnerski jezik: Mini otkriva velike planove (VIDEO)

Nove generacije vozila neće imati kožu i smanjiće upotrebu hromiranih elemenata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MINI

Britanska kompanija razvija novu generaciju četvorotočkaša koji će debitovati zajedno s novim dizajnerskim jezikom “Charismatic Simplicity” (Harizmatična jednostavnost).

Prvi debituje električni crossover (krajem meseca), a proizvođač je objavio tizer (naslovna slika), gde vidimo retrovizor lociran na prednjim vratima.

Individualni karakter

Novi dizajnerski jezik će pomoći da svaki naredni model istakne individualni karakter, dok su u fokusu upotreba napredne tehnologije i održivih materijala.

Tako će svetlosne grupe dobiti LED tehnologiju i obezbediti prepoznatljivi Union Jack dizajn sa jedinstvenim potpisom.

S druge strane, nove generacije Minija neće imati kožu i smanjiće upotrebu hromiranih elemenata. Koristiće se sekundarne, prirodne sirovine i reciklirani materijali.

Analogne komande

U kabini će dominirati minimalizan, dok će centralni (okrugli) displej biti redizajniran i opremljen touchscreen tehnologijom, prenosi Motor1.

Kompanija će zadržati analogne komande za pojedine funkcije, koje će biti locirane pored displeja.

– Naši e-modeli pružaju jedinstvenu priliku da iznova razmislimo o dizajnu. Istovremeno, brinemo o detaljima, osećaju za tradiciju i strasti za inovacijama, po kojima smo poznati – izjavio je šef dizajna Oliver Heilmer.


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar