Hoćeš da igraš na Svetskom prvenstvu? Uzmi državljanstvo Gane i dobićeš priliku

Ukoliko Gana uspe da dobije sve ove igrače, zasigurno će imati snažniju reprezentaciju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Muzi Ntombela

Koliko puta smo svedočili tome da igrač odluči da zaigra za jednu od afričkih država nakon što izgubi šansu da to uradi u nekoj jačoj, evropskoj reprezentaciji.

Poslednji primer u nizu je selekcija Gane koja je obezbedila učešće na Svetskom prvenstvu nakon čega se veliki broj fudbalera setio svojih korena u toj zemlji.

Među njima su Tarik Lampti iz Brajtona, Čelsijev Kalum Hadson Odoi, Edi Nketija iz redova “tobdžija” koji je imao zapažen kraj sezone i braća Injaki i Niko Vilijams.

Potonja dvojica, fudbaleri Bilbaa, su trenutno u Gani gde provode vreme u procesu dobijanja pasoša. Injaki je u prošlosti izjavio da se više oseća kao Španac nego kao Ganjanin i upisao je jedan nastup za selekciju sa Pirinejskog poluostva.

Hadson Odoi je navodno frustriran činjenicom što ga Geret Sautgejt ne poziva u reprezentaciju Engleske, iako je pitanje da li je dovoljno kvalitetan za to. Lampti i nema čemu da se nada pošto igra po desnom boku gde su već u konkurenciji Trent Aleksander Arnold, Ris Džejms, Kajl Voker, pa i Kijeran Tripije koji često zaigra po levoj strani usled nedostatka dovoljno dobrog rešenja.

Ukoliko Gana uspe da dobije sve ove igrače, zasigurno će imati snažniju reprezentaciju čiju okosnicu trenutno čini Tomas Parti iz Arsenala, a tu su i braća Aju, Kudus iz Ajaksa, pa i vezista Šerifa Edmund Ado koji se dugo dovodi u vezu sa Crvenom zvezdom.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar